İşgalci İsrail güçleri, bir Filistinli'yi gözalına aldı

/ Kaynak: AA
İşgalci İsrail güçleri, bir Filistinli'yi gözalına aldı

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail'in, tedavi amacıyla Batı Şeria'ya geçmek isteyen Filistinli bir hastayı, Erez (Beyt Hanun) Sınır Kapısı'nda gözaltına aldığı bildirildi.

Gazze Sınır Kapıları İdaresi Müdürü Mahir Ebu Subhe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gazze'nin İsrail sınırındaki Erez Sınır Kapısı'ndan Batı Şeria'ya tedavi için geçmek isteyen 25 yaşındaki Yahya er-Turabin isimli Filistinlinin İsrail askerleri tarafından gözaltına alındığını ifade etti. İsrail'in 2006'dan bu yana ambargo altında tuttuğu Gazze'de giriş çıkışların yapıldığı 7 sınır kapısından Refah hariç 6'sı İsrail'in kontrolünde bulunuyor. Gazze'deki 4 ticari sınır kapısı, Haziran 2007'de İsrail tarafından kapatılmıştı. Diğer kapılardan Beyt Hanun yabancı pasaport taşıyanlar, hasta ve iş adamlarının Batı Şeria'ya geçişi, Kerm Ebu Salim ise bazı ticari ürünlerin geçişi için kullanılıyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...