İşgalci İsrail güçleri Filistinliler'e saldırdı!

/ Kaynak: AA
İşgalci İsrail güçleri Filistinliler'e saldırdı!

DÜNYA Haberleri  / AA

Yahudi yerleşimcilerin Batı Şeria'nın Nablus kentinde bulunan 'Yusuf makamına' girmesini protesto eden Filistinlilere İsrail askerleri müdahale etti.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, İsrail askerleri, yüzlerce Yahudi yerleşimcinin, yoğun güvenlik önlemleri altında Nablus kentindeki "Yusuf makamına" girmesini sağladı. Yahudilerin makama girişini taş ve molotof kokteyli atarak protesto eden Filistinli gençlere, İsrail askerleri, plastik mermi ve göz yaşartıcı gazla karşılık verdi. İsrail askerlerinin kullandığı göz yaşartıcı gazdan çok sayıda Filistinlinin etkilendiği belirtildi. Nablus'un doğusundaki makam konusunda Yahudiler ve Müslümanlar farklı inanışlara sahip. Müslümanlar burada Yusuf ed-Duveykat isimli bir Müslümanın kabrinin bulunduğunu düşünürken, Yahudiler ise kabirde Yusuf Peygamber'in Mısır'dan getirilen kemiklerinin medfun olduğuna inanıyor ve "Yusuf makamını" mukaddes kabul ediyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...