PKK'ya katılan 'Kırmızı Fularlı Kız'ın annesi HDP'den aday!

/ Kaynak: İHA
PKK'ya katılan 'Kırmızı Fularlı Kız'ın annesi HDP'den aday!

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Gezi Parkı eylemleri nedeniyle 103 yıl hapisle yargılanırken PKK'ya katılan 'Kırmızı Fularlı Kız'ın annesi Nuray Erçağan HDP'den aday oldu.

HDP Antalya 3. sıra milletvekili adayı olan ve Gezi Parkı eylemleri nedeniyle 103 yıl hapisle yargılanırken PKK'ya katılan 'Kırmızı Fularlı Kız'ın annesi Nuray Erçağan, "HDP'nin barajı aşıp aşamaması sorun değildir. O hayali bir barajdır. Sokaklarda yüzde 50'lerdeyiz" dedi.HDP Antalya 3. sıra milletvekili adayı ve Gezi Parkı eylemleri nedeniyle 103 yıl hapisle yargılanırken PKK'ya katılan 'Kırmızı Fularlı Kız'ın annesi Nuray Erçağan, listelerin açıklanacak olması nedeniyle Diyarbakır'a geldi. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Erçağan, Türkiye'nin kendisini 'Kırmızı Fularlı Kız'ın annesi olarak tanıdığını söyledi. Erçağan, "Bütün Avrupa'ya mal olan büyük ve saçma olan bir iddiaydı. Kırmızı fular bir suç unsuru olarak görüldü. Bundan dolayı Avrupa mahkemelerinde komik bir iddiaydı. Mahkemesini sorarsanız eğer her şey iade edildi ama 'Kırmızı Fular' halen esir" dedi.
PKK'ya katılan 'Kırmızı Fularlı Kız'ın annesi HDP'den aday!
"7 HAZİRAN SEÇİMLERİ TEK UMUDUM DEĞİL"

7 Haziran genel seçimlerinin tek umudu olmadığını dile getiren Erçağan, "HDP sokaktan gelen bir partidir. Yüzde 10'u geçmese bile biz yine sokakta derdimizi söyleyeceğiz. Baraj aşıldı aslında. Bütün halklar yönünü HDP'ye çevirdi. Barajı aşıp asmaması sorun değildir. Hayali bir baraj olmaktadır. Sokaklarda yüzde 50'yiz bizler. 14'üncü sırada bile olsam sorun değildir. Yine onun için çalışacağım. Çünkü barışa bir şans vermeliyiz" şeklinde konuştu.
PKK'ya katılan 'Kırmızı Fularlı Kız'ın annesi HDP'den aday!

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...