AB Bakanı Bozkır, AP ve AKPM başkanları ile görüştü

/ Kaynak: AA
AB Bakanı Bozkır, AP ve AKPM başkanları ile görüştü

GÜNDEM Haberleri  / AA

AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, AP Başkanı Martin Schulz ve AKPM Başkanı Anne Brasseur'u ayrı ayrı kabul etti.

AB Bakanlığı'ndaki kabulde Bozkır, "Avrupa siyasetinin çok önemli bir kişisi" olarak tanımladığı AP Başkanı Schulz'un Türkiye dostu olduğunu ve Türkiye ziyaretinde yapacağı görüşmelerin her iki taraf açısından da yararlı olmasını istediklerini söyledi. AP Başkanı Schulz da Türkiye'de bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, bu ziyaretin stratejik bir anlam taşıdığını ifade etti. Bakan Bozkır ile yapacağı görüşmede ilerleme raporu gibi konuların gündeme geleceğini belirten Schulz, çeşitli fasıllarla ilgili görüşmeler hakkında görüş alışverişi yapacaklarını dile getirdi. Bozkır, AKPM Başkanı Anne Brasseur ile görüşmesinde de Avrupa Konseyi ve onun parlamenter meclisine önem verdiklerini kaydetti. Bozkır, Türkiye'nin de üyesi olduğu Avrupa Konseyi'nin çalışmaları ile Türkiye'deki gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunacaklarını söyledi.
AKPM Başkanı Brasseur ise Türkiye heyetinin AKPM'de çok aktif olduğunu, ziyaretinde mevcut sorunlar üzerine görüşeceklerini belirtti.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...