Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bir günlük bebeğe yemek borusu ameliyatı yaptılar

/ Kaynak: DHA
Bir günlük bebeğe yemek borusu ameliyatı yaptılar

YAŞAM Haberleri  / DHA

Gaziantep'te, doğumunun ardından yapılan kontrolde yemek borusunun midesine ulaşmadığı belirlenen Kerim bebek, 5 saat süren ameliyatla sağlığına kavuştu.

Emine Kankaya, geçtiğimiz günlerde Özel Deva Hastanesi'nde ikiz erkek bebek dünyaya getirdi. Bebeklerden biri taburcu edilirken, Kerim adı verilen bebeğin çekilen akciğer filminde yemek borusunun mideye ulaşmadığı fark edildi. 1 kilo 300 gram ağırlığında dünyaya gelen Kerim bebek, doktorların kararıyla bir günlükken ameliyata alındı. 5 saat süren ve başarılı geçen ameliyatın ardından sağlığına kavuşan bebek sonda ile beslenmeye başladı.Ameliyatı yapan ve Kerim bebeğin sağlık durumunun iyi olduğunu söyleyen Özel Deva Hastanesi Yeni Doğum Ünitesi Sorumlusu Nihat Akgül, böyle vakaların çok sık görülmediğini kaydetti. İkizinin doğumun ardından taburcu edildiğini Kerim bebeğin ise tetkik ve muayenelerin ardından ameliyata alındığının belirten Akgül, "Kerim bebeğin yemek borusu mideye ulaşmıyordu. Ameliyatla midenin körelmiş kısmı ile yemek borusunun körelmiş kısmı birbirine birleştirildi. Ayrıca yemek borusunun arta kalan kısımlarında akciğere bir geçiş vardı. Bu da bebek için büyük bir risk oluşturuyordu. Biz bebeğimizi erken tanı ve müdahaleyle hayata döndürdük ve şimdi çok sağlıklı" dedi.


YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...