Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

2014'te e-ticaret hacmi 800 milyar doları buldu!

/ Kaynak: İHA
2014'te e-ticaret hacmi 800 milyar doları buldu!

Ekonomi Haberleri  / İHA

AT Kearney danışmanlık şirketi tarafından açıklanan Küresel Perakende E-Ticaret Endeksi rakamlarına göre, 2014 yılında E-ticaret 800 milyar dolar oldu.

AT Kearney danışmanlık şirketi tarafından yapılan araştırmanın Küresel Perakende E-Ticaret Endeksi rakamları kamuoyu ile paylaşıldı. 30 ülkeyi kapsayan araştırmada 2014 yılında E-Ticaret 800 milyar doları bulduğu açıklandı. Araştırmada, 2014 yılında bir önceki yıla oranla E-Ticaret yüzde 20'lik artış olduğu kaydedilirken, 2013 yılında 667 milyar dolar, 2014 yılında aynı ülkelerde yüzde 20 artış göstererek 800 milyar dolara çıktığı açıklandı.


E-Ticaretteki büyümeyi gören işletmeler perakende satışların yanında E -Ticaret sahasına da yatırım yaptığı belirtildi. 2013 yılında E-Ticarette 2.sırada bulunan ABD yüzde 15 büyüme yakalayarak 1.sırada bulunan Çin'i geride bırakarak 1.oldu. Asya Pasifik bölgesi E-Ticaret konusunda Dünya'nın en önemli pazarlarından birisi olduğu ve gelecekte de en önemli pazarların başında olacağını gösteriyor. Uzakdoğu kökenli Alibaba isimli E- ticaret şirketinin 2014 yılında borsadan 25 milyar dolarlık hisse satması bu pazarın güvenilirliğini ortaya koymaya yeterli olduğuna işaret olarak gösterildi.


AVRUPA 3. SIRADA


E-Ticarette üçüncü sırada Avrupa bölgesi yer aldı. 2014 yılında dünya sıralamasında İngiltere 3 sırada yer alırken Almanya 5.ve Fransa 6.sırada yer aldı. Avrupa ülkelerinde 2014 yılında E-Ticaret sayesinde satın alınan malların siparişlerinin büyük bölümünün mobil telefonlar üzerinde verilirken akıllı telefonların da ticaretteki önemi bir kez daha kendini hissettirdi. 2014 yılında Belçika yüzde 14'lük, Danimarka yüzde 13'lük ve Norveç yüzde 6'lık bir büyüme yaşadı. Latin Amerika ülkelerinde E-Ticarette durağan bir konuma gelindiği bu durumunda başlıca nedenlerinin ülkelerdeki kargo hizmetlerinin yeterli olmaması ve ülkelerin E-Ticarete göre ticari kanunlarını tanzim etmediği gerekçe olarak gösterildi. Araştırmada E-Ticaretin hızla yayılmasına rağmen en kabul gören ticaret şeklinin müşterinin satın alacağı malı bizzat dokunma, hissetme şekli olan bire bir satış şekli olduğu belirlenirken, birebir satışla elektronik ticaretin paralel yapılması geleceğini ticaret şekli olacağı belirtildi. Ayrıca Uluslararası E-Ticaret yapan şirketler yeni pazarlara ulaşabilmek için ülkeleri bazında ülkenin dilini dikkate alarak verdikleri hizmetle yeni pazar kazanma yollarını aradığı gibi ülkelere göre ürünleri ön plana tuttuğu da araştırmada yer aldı. 2014 yılında E-Ticaret vasıtasıyla satılan malların ilk sıralarında elektronik, giyim ve moda, kozmetik, kitap ve bilet olarak belirlendi.

Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...