İngiltere'de olağanüstü hal!

/ Kaynak: AA
İngiltere'de olağanüstü hal!

DÜNYA Haberleri  / AA

İngiliz hükümeti, bugünden itibaren ülkeden çıkışlarda pasaport kontrolü yapılacağını ve yolcu bilgilerinin kayıt altına alınacağını açıkladı.

Yeni uygulamayla ülkeden hava, deniz ve kara yoluyla ayrılanların bilgileri İngiltere İçişleri Bakanlığı ile paylaşılacak. İngiltere'den ayrılan ve ülkede kalan kişilerin takibini kolaylaştırmayı amaçlayan yeni uygulamayla ayrıca, polis ve güvenlik güçlerinin suçlu ve teröristleri takip etmeleri sağlanacak. Yasa dışı göçü önlemeyi amaçlayan uygulama sayesinde kimin ülkeyi terk ettiği ve kimin kaçak olarak kaldığı tespit edilecek. Geçen yıl çıkarılan göç yasası kapsamında hazırlanan uygulamanın DAEŞ saflarına katılmak için Suriye'ye ulaşmak isteyen İngiliz vatandaşlarının seyahatlerini de engelleyebileceği bildiriliyor. İngiltere'den Suriye'ye ve Irak'a yaklaşık 600 İngiliz vatandaşının DAEŞ saflarında savaşmak için gittiği tahmin ediliyor.
Uygulamanın yığılmaları önlemek için kademeli olarak yürürlüğe girmesi bekleniyor. Buna göre, ilk etapta yolcuların yüzde 25'inin daha sonra ise yüzde 50'sinin pasaportları kontrol edilmeye başlanacak. Haziran ayı ortasında ise pasaport kontrolleri ve pasaport bilgilerinin doğrulanması tüm yolculara uygulanacak.
1998 yılından bu yana ülkeden ayrılan kişilerin pasaportları kontrol edilmiyordu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...