#}

CHP'nin Ermeni adayından ilk açıklamalar

/ Kaynak: İHA
CHP'nin Ermeni adayından ilk açıklamalar

Politika Haberleri  / İHA

Türkiye Ermeni cemaatinden Avukat Selina Özuzun Doğan, CHP İstanbul 2. Bölge 1. sıradan adaya olarak gösterildi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu tarafından kontenjandan aday gösterilen Özuzun, "Birinci sıra bana da sürpriz oldu" dedi.CHP Milletvekili adaylarının içerisinde en dikkat çekici olanı Ermeni kökenli Selina Özuzun Doğan oldu. İstanbul 2'nci bölge birinci sıradan aday gösterilen avukat Özuzun, İHA'nın sorularını yanıtladı.

Selina Özuzun Doğan, ilk olarak babasının adının gündeme geldiğini fakat kadın ve genç aday istenmesi nedeniyle kendisinin devreye girdiğini söyledi.

Doğan, adaylık süreciyle ilgili olarak, "Çok çabuk gelişti her şey. Kılıçdaroğlu Ermeni Cemaati'nden bir aday gösterileceğini açıkladı. Babam aktif olarak CHP'de faaliyet gösteriyordu. İlk önce onun ismi gündeme geldi. Kadın ve genç bir aday istendiği söylendi. Ben girdim devreye. Her şey çok çabuk gelişti. Birinci sıra herkes gibi bana da sürpriz oldu" dedi.

Ermeni sorunlarıyla ilgili konuşan Selina Özuzun Doğan, "Kurumların temsiliyet sorunu. Patrikhanenin bir tüzel kişiliği yok. Yasal zeminde usule uygun olarak taleplerimizi dile getireceğiz. Böyle bir dönemde aday gösterilmem çok anlamlı. 1915 olaylarının 100'üncü yılında mağduriyeti aynı şiddette devam ediyor. O mağduriyetleri yasal zeminde gidermek için elimizden geleni yapacağız" şeklinde konuştu.

"ERMENİ HALKI ZORLU KOŞULLARDA YAŞAM MÜCADELESİ VERİYOR"

Selina Özuzun Doğan, Türkiye- Ermenistan sınır kapılarının kapalı olmasıyla ilgili, "Ermenistan halkı zorlu koşullar altında yaşam mücadelesi sürdürüyor. Sınırın açılması iki halkın birbirini daha yakından tanıması açısından çok önemli. Ekonomik olarak, manevi olarak, politik olarak o kapıların açılması gerekiyor" diye konuştu.

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...