Osmaniye'de 7 kişinin öldüğü kazada sıcak gelişme!

/ Kaynak: DHA
Osmaniye'de 7 kişinin öldüğü kazada sıcak gelişme!

YAŞAM Haberleri  / DHA

Osmaniye'de düğüne gidenleri taşıyan minibüsün kamyonetle çarpışması sonucu meydana gelen kazada sıcak gelişme...

Adana'da kına eğlencesinin ardından düğün için Mardin'in Nusaybin İlçesi'ne giderken, Osmaniye'nin Bahçe İlçesi'nde kamyona arkadan çarpan ve içerisinde 7 kişinin öldüğü, 10 kişinin yaralandığı minibüsün şoförü 35 yaşındaki Hayrettin Yelboğa tutuklandı. Nişanlı çift 22 yaşındaki Maşallah Yiğitalp ile 27 yaşındaki Sedat Yavuz'un 6 Nisan'da Adana'da düzenlenen kına gecesi eğlencesinin ardından pazar günü yapılacak düğün için Mardin'in Nusaybin İlçesi'ne hareket etti. İçerisinde gelin ile damadın da bulunduğu Hayrettin Yelboğa'nın yönetimindeki 47 NF 790 plakalı minibüs, Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu'nda ilerlerken, Osmaniye'nin Bahçe İlçesi'ndeki Ayran Viyadüğü'nde, önünde giden 47 yaşındaki Yasin Ülkü yönetimindeki 01 BHN 56 plakalı sebze yüklü kamyona hızla çarptı. nbsp;

Kazada gelin Maşallah Yiğitalp, annesi Zahide Yiğitalp (44), halası Gazele Yiğitalp (37) ile İlhan Yelboğa (23), Şükriye Yılmaz (42), Zeyni Altuğrul (63) ve Hadice Yavuz (57) yaşamlarını yitirdi. Sürücü Hayrettin Yelboğa, damat Sedat Yavuz, gelinin kardeşleri Mehmet Yiğitalp (14), Ramazan Yiğitalp (3) ile Zozani Oluç (7), Eylem Yelboğa (12), Halise Yelboğa (11), Evini Yavuz (22), Sakine Yağmahan (63), Suriye uyruklu Zehra Maho (35) ise yaralandı.

DAMAT YOĞUN BAKIMDA

Ambulanslarla Gaziantep ve Osmaniye'deki hastanelere götürülen yaralılardan durumu ağır olan Sedat Yavuz'un ilk önce ölüm haberi geldi. Yavuz'un tedavi gördüğü Gaziantep Özel Deva Hastanesi'nde yakınları da öldüğü haberini almışken, doktorların müdahalesi sonucu kalbinin yeniden çalıştırıldığını öğrenince umutlu bekleyişlerini sürdürmeye başladı. Dün akşam saatlerinde ameliyata alınan damadın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu ve yoğun bakımda yaşam savaşı verdiği belirtildi.
Öte yandan ilk bilgilerde yaralılar arasında adı bulunmayan gelinin kardeşlerinden Ramazan Yiğitalp'in de kazada yaralandığı ve toplam yaralı sayısının 10 olduğu bildirildi. Yetkililerden alınan bilgilere göre Sedat Yavuz'un Gaziantep Özel Deva Hastanesi'nde, gelinin kardeşleri Ramazan Yiğitalp ve Mehmet Yiğitalp'in Osmaniye Özel Yeni Hayat Hastanesi'nde, Zozani Oluç, Eylem Yelboğa, Halise Yelboğa ve Evini Yavuz'un Osmaniye Devlet Hastanesi'nde, Sakine Yağmahan'ın Gaziantep Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde ve Suriye Uyruklu Zehra Maho'nun ise Gaziantep 25 Aralık Devlet Hastanesi'nde tedavileri devam ediyor.


SÜRÜCÜ TUTUKLANDI
Kazayı hafif yaralı olarak atlatan minibüs sürücüsü Hayrettin Yelboğa ise Osmaniye Devlet Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından dün akşam saatlerinde taburcu edildikten sonra jandarma tarafından gözaltına alındı. Sorgusunun ardından Bahçe Adliyesi'ne sevk edilen Yelboğa, çıkarıldığı mahkemece 'Birden fazla kişinin taksirle ölümüne sebebiyet verme' suçundan tutuklanarak cezaevine konuldu. Öte yandan gözaltına alınan kamyon sürücüsü Yasin ülkü ise jandarmada ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

CENAZELER DEFNEDİLDİ

Kazada ölen 7 kişinin cenazeleri ise, dün akşam saatlerinde Nusaybin İlçesi'ne bağlı Büyükkardeş Mahallesi'nde göz yaşları arasında toprağa verildi.



YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...