Roy Makaay ' Galatasaray'ın teklifini reddettim'

Roy Makaay ' Galatasaray'ın teklifini reddettim'

SPOR Haberleri

Roy Makaay, aktif futbol kariyerinin son üç yılını geçirdiği Feyenoord'da 19 yaş altı takımının teknik direktörlüğünü yapıyor.

Son vuruşlardaki ustalığı ve ceza sahası içindeki bitiriciliği ile efsaneleşen Hollandalı golcü Roy Makaay, aktif futbol kariyerinin son üç yılını geçirdiği Feyenoord'da 19 yaş altı takımının teknik direktörlüğünü yapıyor.Şampiyonlar Ligi tarihinin en hızlı golünü atan Makaay'ın kariyerinde Altın Ayakkabı, La Liga gol krallığı, La Liga ve Bundesliga şampiyonlukları ve Bayern Münih tarihinin en pahalı transferi gibi pek çok unvan bulunuyor.Adı geçmişte Türk takımları ile de anılan Roy Makaay, Deportivo döneminde Galatasaray'dan teklif aldığını belirtti. Sarı kırmızılı takımın yöneticileri ile görüştüğünü ancak 'daha önemli bir ligde forma giymek için' bu teklifi kabul etmediğini açıkladı.Efsane golcü kariyerinin en unutulmaz olayının ise Real Madrid ve Barcelona gibi devleri geride bırakarak Deportivo La Coruna ile elde ettikleri La Liga şampiyonluğu olduğunu söylüyor.


İşte Rooy Makaay'ın Aljazeera'den Hilmi Sever'e verdiği röportajın dikkat çeken bölümleri... nbsp;


Feyenoord altyapısındaki göreviniz nedir?


Feyenoord 19 yaş altı takımının teknik direktörüyüm. Ancak tüm yaş kategorileri ile yakından ilgileniyorum. Her gün en az iki antrenmana çıkıyorum. Feyenoord altyapısının daha başarılı olması için elimden gelen tüm gayreti gösteriyorum.


"Deportivo'da oynarken Galatasaray'dan resmi transfer teklifi aldım. Aynı dönemde İspanya'dan ve Almanya'dan da teklifler almıştım. 28 yaşındaydım ve önemli bir ligde forma giymek istiyordum. Bu nedenle Galatasaray'ın teklifini kabul etmedim. Fenerbahçe'den ise doğrudan bir teklif almadım."


Futbolculuk döneminizde Galatasaray ve Fenerbahçe'den teklif aldığınız yazılmıştı. Bu haberler gerçek miydi?


Deportivo La Coruna'da oynarken Galatasaray'dan resmi transfer teklifi aldım. Aynı dönemde İspanya'dan ve Almanya'dan da teklifler almıştım. 28 yaşındaydım ve önemli bir ligde forma giymek istiyordum. Bu nedenle Galatasaray'dan gelen teklifi kabul etmedim. Tabii ki Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş büyük takımlar. Türkiye'de oynamak da çok zevkli olurdu ama ben kariyerimi İspanya ve Almanya'da sürdürmek istedim. Bu nedenle tercihim Bayern Münih oldu.Fenerbahçe'den ise resmi teklif almadım. Belki menajerimle temasa geçmiş olabilirler ama doğrudan benimle yalnızca Galatasaray temasa geçti. Galatasaraylı yöneticiler ile kısa bir görüşme yaptık ve Türkiye'de oynamayı düşünmediğini ilettim. Ve bu konu kapandı.


Türk futbolu hakkında neler biliyorsunuz?


Dürüst olmak gerekirse Türk futbolunu fazla takip edemiyorum. Burada çok yoğun bir işim var. Takip ettiğim ligler İspanya ve Almanya ligi. Türkiye'de yalnızca Wesley Sneijder ve Dirk Kuyt'ın önemli maçlarını izlemeye çalışıyorum. Galatasaray-Real Madrid ve Juventus-Galatasaray maçlarını izlemiştim.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...