Vural 'Bu futbol dizayn edilirse...'

Vural 'Bu futbol dizayn edilirse...'

SPOR Haberleri

Kardemir Karabükspor'un teknik direktörü Yılmaz Vural, "Gençlerbirliği maçını alarak umudumuzu gelecek haftalara taşımak istiyoruz" dedi.

Vural, kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında, geçen hafta sonu oynadıkları ve 4-2 yenildikleri Galatasaray maçını istatistiklerle masaya yatırdıklarını belirterek, iyi oynadıklarını ancak sonuca gidemediklerini söyledi.Oynadıkları iyi futbolun spor camiası tarafından da övgü gördüğünü dile getiren Vural, fakat iyi futbolun kazanmaya yetmediğini, sonuç almanın önemli olduğunu vurguladı.Yılmaz Vural, alt sıralardaki takımların kendi aralarında oynayacaklarını ve o takımların Kardemir Karabükspor'la da maçlarının bulunduğunu ifade ederek, bu nedenle üstlerindeki takımlara yetişme şanslarının sürdüğünü, son ana kadar ipin ucunu bırakmayacaklarını açıkladı.


Önlerindeki Gençlerbirliği maçını kazanmak zorunda olduklarını ve bunu umut ettiklerini belirten Vural, "Elimizdeki potansiyele göre ve oyuncuların performansına göre en uygun kadroyla sahaya çıkıyoruz. Gençlerbirliği maçını kazanarak şanssızlık anlamında bir değişim yaşarız diye düşünüyorum. Gençlerbirliği maçını alarak umudumuzu gelecek haftalara taşımak istiyoruz" ifadesini kullandı.
Taraftarın desteğinin önemine değinen Vural, "Gençlerbirliği maçında taraftarımız olamayacak. Cezalılar. Onların desteği çok önemli. Sahamızda 3 maç oynayacağız. Bu maçlarda taraftarımızı yanımızda görmek istiyoruz" dedi.Teknik direktör Vural, bir soru üzerine, kalecileri Waterman'ın sakatlığının bulunduğunu, aynı zamanda çocuğu olduğu için takımdan bir süre ayrılmak zorunda kaldığını, önceki maçlardaki performansına göre kaleyi Abdulaziz Demircan'a teslim ettiklerini söyledi.


- "30 puanlı takımların 'hep kazanacak' diye bir durumu yok"


Birçok maçı bireysel hatalar nedeniyle kaybettiklerini savunan Vural, şöyle konuştu:


"Bu küçük detay gibi görünse de bireysel yapılan hatalardan dolayı çok kaybımız oldu. İyi oynuyoruz, istatistikler bunu söylüyor ancak küçük bir hata bize pahalıya mal oluyor. Bunu çalışarak gidermeye gayret ediyoruz ancak zaman kısıtlı ve bir yerde tıkanıyor. Bu takım her geçen gün daha iyi top oynayacak ve daha iyi sonuç alacak. Bu takımın hala ligde kalma umudu var. Bu şans şiddetle devam ediyor. Üstümüzdeki takımların maçlarına ve durumlarına bakınca bu açıkca görünüyor. 30 puanlı takımların 'hep kazanacak' diye bir durumu yok. O nedenle bir gol ve bir puan bile çok önemli. Bunu futbolcularımıza hep söylüyorum. Bitmeden 'bitti' denemez."


Yılmaz Vural, "hakemlerin ligin üst sıralarına göre alt sıraları dizayn ettiği" yönündeki soruyu, "Bazı pozisyonlar görülemediği zaman bu tür şeyler ortaya atılıyor. Hakem arkadaşların bu kadar vicdansız olacaklarına inanmıyorum. Görülmeyen pozisyonlar var. Biraz dikkat etmeleri gerekiyor. Göremedikleri bir hata büyük emekleri harcıyor. Dizayn ediliyorsa neden uğraşıyoruz biz? Bu söylenen çok ciddi bir şey. Bu tehlikeli bir durum olur ki kabul edemeyiz. Bunu yakıştırmak haddimize bile değil. Ama yapılan hatalar var ve herkesin canı da yanıyor. Bu bir gerçek. Kulüpler Birliğinde hep iki şey konuşuluyor. Para ve hakem hataları. Bu, tehlikeyi ortaya koyuyor. Düzeltilmesi için birtakım şeyler yapılıyor. İnşallah iyi olur" şeklinde yanıtladı.


Takımın 13 maçtır kazanamadığının hatırlatılması üzerine, Vural "Bu takımın kazanma potansiyeli var. Umudumuzu yitirmedik kimse de yitirmesin. Matematiksel olarak bitmedikçe bırakmayacağız" dedi.Teknik direktör Vural, sezon sonunda istenirse takımla çalışmaya devam edebileceğini sözlerine ekledi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...