Partilerin aday listelerinde yok yok

Partilerin aday listelerinde yok yok

GÜNDEM Haberleri

Sahnede, sahada, sütunlarda yarıştılar. 7 Haziran'da ise Meclis'e girmek için yarışacaklar

İsmail Sonsuz - Buket Güven nbsp;
Ebru Karatosun ANKARA
Partilerin 7 Haziran'daki Genel Seçimler için YSK'ya verdikleri aday listesinde gazeteciden futbolcuya, Ezidi'den Ermeni'ye ve Roman'a kadar her meslek grubundan ve etnik gruptan isimler var. Dombra şarkısını 2014 yerel seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan için uyarlayan sanatçı Uğur Işılak, AK Parti'den; Grup Yorum'un eski solistlerinden Hilmi Yarayıcı CHP'den, Arif Sağ'ın eski gelini Pınar Aydınlar ise HDP'nin listesinde yer aldı.
Partilerin aday listelerinde yok yokPartilerin aday listelerinde yok yok

GAZETECİLERİN YARIŞI
Partilerin aday listelerinde ekranlardan ve yazılı basından tanıdığımız çok sayıda gazeteci ve televizyoncu da var. Can Ataklı, Atilla Sertel, Tayfun Talipoğlu, Enis Berberoğlu, Utku Çakırözer, Barış Yarkadaş, Çiğdem Anad, Tuncay Özkan, Mustafa Balbay CHP listelerinde yer aldı. AK Parti'den ise Nuri Elibol, Mahmut Övür, Muhsin Kızılkaya, Markar Eseyan, Orhan Miroğlu, Hüseyin Yayman, Vedat Bilgin aday olan isimler arasında. MHP'den başvuran gazetecilerden öne çıkan isim ise MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin danışmanı Metin Özkan olurken, Mithat Sancar da HDP'den aday oldu.
Partilerin aday listelerinde yok yokPartilerin aday listelerinde yok yok

LİSTEDEKİ ERMENİLER
AK Parti, CHP ve HDP, azınlıklara verdikleri önemi göstermek için başta Ermeniler olmak üzere toplumun farklı kesimlerinden adayları da listelerine koydu. AK Parti İstanbul'da gazeteci Markar Eseyan'ı, CHP avukat Selina Doğan'ı, HDP ise Garo Paylan'ı aday gösterdi. HDP'den aday olan isimler arasında eski Avrupa Parlamentosu Ezidi Milletvekili Ezidi Feleknas Uca da var. Milletvekilliği için Romanların temsilcileri de yarışacak. AK Parti'den Cemal Bekle, CHP'den ise Özcan Purçu İzmir'den Meclis'e girmek için ter dökecek.
Partilerin aday listelerinde yok yok

BİRDEN KENDİMİ ADAY BULDUM
CHP'nin İstanbul 2. Bölge'de ilk sırada gösterdiği Ermeni asıllı avukat Selina Özuzun Doğan "Herşey çok çabuk gelişti. Birinci sıra herkes gibi bana da sürpriz oldu" dedi


CHP PM'DEN AK PARTİ'YE
AK Parti'den aday olan diğer renkli isim arasında Abdürrahim Karakoç'un oğlu Türk İslam Karakoç, Almanya Sosyal Demokrat Partisi'nden (SPD) Avrupa Parlamentosu Milletvekilliği yapan Ozan Ceyhun, CHP eski PM üyesi Savcı Sayan, BBP Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun damadı Mustafa Afşin Yazıcıoğlu, Mavi Marmara saldırısında hayatını kaybeden Furkan Doğan'ın babası Ahmet Doğan ve Merve Kavakçı'nın kardeşi Ravza Kavakçı Kan da var.
Partilerin aday listelerinde yok yok

Karı koca MHP'den...

Listelerin açıklanmasıyla birlikte Türkiye'de bir ilk yaşandı. MHP'de karı-koca aynı listede yer buldu. Uzun yıllar Türkiye Hastanesi'nde görev yapan diş hekimi Dr. Gökhan Yamaner ile meslektaşı ve eşi Yard. Doç. Dr. Işıl Damla Yamaner MHP tarafından aynı bölgeden aday gösterildi. Gökhan Yamaner İstanbul 3. Bölge 20'inci, eşi Işıl Damla Yamaner de yine 3. Bölge 14. sıradan listeye girdi.

Kâtiplerin kâbusu olmaya adaylar
YSK'ya sunulan listelerde isimlerinin uzunluğu ile dikkat çeken adaylar da yer aldı. Bazıları halen milletvekili olan ve seçilmeleri halinde özellikle Meclis Başkanlık Divanı'nda görev yapan kâtip üyelere zor anlar yaşatması beklenen o adaylar ve seçim bölgeleri şöyle: Rezza Neslihan Vural Balcı (MHP), Işıl Damla Şener Yamaner (MHP), Semiha Ayşe Ökten Stullthoff (HDP), Fatma Beyhan Eroğlu Er Eyüpoğlu (HDP), Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt (AK Parti), Pınar Kandemir Hacıbektaşoğlu (AK Parti), Fatma Betül Sayan Kaya (AK Parti), Fatma Seniha Nükhet Hotar (AK Parti), Gönül Bekin Şahkulubey (AK Parti), Özben Yelda Erol Gökcan (AK Parti), Hülya Çiğdem Anad İbrahimhakkıoğlu (CHP), Ayşe Nilden Bayazit Postalcı (CHP), Gülsüm Filorinalı (CHP).
Partilerin aday listelerinde yok yokPartilerin aday listelerinde yok yok

Kardeşlerin biri AK Parti, diğeri HDP'den aday

¥ HDP Hakkari 3. sıra adayı Abdullah Zeydan ile AK Parti'de 23. dönem Hakkari milletvekiliği yapan ve Hakkari 2. sıra milletvekili adayı gösterilen Dr. Rüstem Zeydan, 7 Haziran'da yarışacak.
¥ Yine HDP Bitlis 2. sıra adayı Mahmut Celadet Gaydalı ile AK Parti Bitlis 2. sıra adayı Edip Safter Gaydalı kardeşler, birbirleriyle yarışacak.
¥ AK Parti'ye Düzce'den milletvekili adaylığı için başvuran ancak listeye giremeyen 35 yaşındaki Elif Keçeci, sosyal paylaşım sayfasında "Ben yokum listede kına yakın" mesajıyla tepki gösterdi.
¥ PKK'nın üst düzey yöneticilerinden 'Ape Hüseyin' kod adlı Kadri Çelik'in kızı Burcu Çelik Özkan, HDP'den Muş milletvekili adayı oldu. nbsp;
¥ HDP Gaziantep'ten milletvekili aday adayı olan, ancak liste dışında kalan emekli Astsubay Hasan Sarı, partisinin bir neferi olarak var gücüyle çalışmaya devam edeceğini söyledi. nbsp;
¥ MHP lideri Bahçeli'nin en yakınında yer alan isimlerden birisi olan fotoğrafçısı Mehmet Ayhan Günaydın, HDP'nin kalesi olarak gösterilen Hakkari'den MHP birinci sıra milletvekili adayı oldu. nbsp;
¥ Rize'de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı Demirtaş'a destek vermek için kent merkezinde stant açınca saldırıya uğrayan emekli öğretmen Necmettin Durmuş, HDP'den Rize'de 1. sıra milletvekili adayı gösterildi.
¥ Türk edebiyatının önemli yazarlarından Aziz Nesin'in oğlu gazeteci yazar Ahmet Nesin, HDP'nin Antalya listesinde yer buldu.

Siyasetin hukukçuları
Yeni Meclis için ter dökecekler arasında yine hukukçular başı çekti. AK Parti 112, CHP 91, MHP 51 hukukçuyu listesinden aday gösterdi. Adaylar arasında Erdoğan'ın hapis yattığı dönemde Pınarhisar Savcısı olan Hüseyin Özbakır ile böcek davasındaki Erdoğan'ın avukatlığını yapan Ali Özkaya en dikkat çeken isimler. Özkaya, Afyonkarahisar 2. sıradan, Özbakır, Zonguldak 1. sıradan aday listesine konuldu. Bir dönem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da avukatı olan ve son dönemde de Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın avukatlığını üstlenen Faik Işık da AK Parti'nin avukat listesinde yerini aldı. 28 Şubat sürecinde başörtüleri sebebiyle okuldan uzaklaştırılan avukatlar Fatma Benli ve Şeyma Döğücü de AK Parti'den aday gösterildi. Benli İstanbul 2. bölgeden aday gösterilirken, Döğücü ise İstanbul 1. bölge 18. sıradan aday gösterildi.
Partilerin aday listelerinde yok yok

En genci 27 en yaşlısı 73 nbsp;
AK Parti listesinde yer alan en genç aday Tokat'tan... 1988 doğumlu Fatma Gaye Güler, Tokat'tan 3. sıradan listede yer aldı. Güler, İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümü öğrenciliğine devam ediyor. AK Parti'nin listesindeki en yaşlı aday ise Şanlıurfa'dan. 1942 doğumlu Seyit Eyyüpoğlu memleketi Şanlıurfa'dan üçüncü sıradan listede yer aldı. Mevcut milletvekili olan Eyyüpoğlu, tüccar ve çiftçi kimliğiyle biliniyor.
Partilerin aday listelerinde yok yok

Yağmur nbsp;altından Meclis yoluna...
AK Parti adaylarından biri de gazetemiz tarafından başlatılan "İyilik Bul" hareketin sembolü Bennur Karaburun. Türkiye onu, tekerlekli sandalyedeyken ıslanmaması için bir arkadaşının şemsiye tuttuğu fotoğrafı ile tanıdı. O fotoğrafı çeken İHA muhabiri Zafer Peker ile bir araya gelen Karaburun, "O gün tekerlekli sandalyem arıza yapmıştı. Tamiri için bir arkadaşımla birlikte gitmiştim. O esnada birden yağmur bastırdı. Sonra bir bayan şemsiyesini bize verdi. 'Ben evime geldim sizin olsun bu ıslanmayın' dedi. Biz hızlı hızlı otobüse yetişmeye çalışıyorduk. Fotoğrafın çekildiğinden haberimiz yoktu. Fotoğrafın yayımlanmasının ardından Türkiye Gazetesi 'İyilik bul' hareketi başlattı. Çok güzel bir yankısı oldu" dedi. Fotoğraftan çok etkilenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karaburun'u telefonla arayarak sohbet etmişti.
Partilerin aday listelerinde yok yok





















UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...