Erdoğan'dan şehit Savcı Kiraz yorumu: 'Çözüyordu vurdular'

Erdoğan'dan şehit Savcı Kiraz yorumu: 'Çözüyordu vurdular'

GÜNDEM Haberleri

"Teröristlerin amacı intikam değil, hadisenin karanlıkta kalması, terör örgütlerinin bunu propaganda olarak kullanmasını temin etmekti"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Sarayı'nda altıncı kez muhtarları ağırladı. Konuşmasında eleştirilere cevap verip, kendini "Türkiye muhtarı" olarak tanımlayan Erdoğan "Mahalle halkı ile irtibatını kesmiş bir muhtar düşünülebilir mi? Ben de bunları Türkiye muhtarı olarak yapmanın gayreti içindeyim" dedi. nbsp;
Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edildiği terörist saldırıyla ilgili yayınlar nedeniyle basın kuruluşlarına tepki gösteren Erdoğan'ın çarpıcı açıklamalarından satır başları şöyle: "Bir kısım basın yayın kuruluşlarının bu hadiseyi insanlığa, ahlaka, vicdana, hakka, hukuka sığmayacak şekilde verdi. Mağdurun değil teröristlerin yanında yer alan bu kuruluşları kınıyorum. Sayfalarını ve ekranlarını teröristlerin propagandalarına açan kuruluşlar, savcımızın şehit edilmesine ortak olmuşlardır. Savcımız failleri bulmaya çalışan, önemli mesafe kaydeden biridir. Bu terörist saldırının amacı intikam değil, hadisenin karanlıkta kalması, terör örgütlerinin meseleyi propaganda olarak kullanılmasını temin etmektir.
Şehit savcımızın ailesine, gitmeyenlerin teröristlerin ailelerine başsağlığına gittiklerini gördük. Teröriste terörist diyemeyen ortağıdır, destekçisidir. Kimi CHP, HDP milletvekillerine bakıyorsunuz, terörist demedikleri gibi müdahale eden güvenlik güçlerini 'devlet terörü' ile itham ediyorlar. O güvenlik görevlilerimizi tebrik ediyorum, kutluyorum, görevlerini yaptılar. nbsp;
Olayın olduğu gün hemen örgütle dayanışma içinde olanlar adalet sarayına girerken, 'bizi arayamazsınız' gibi ifadeler kullanmaya başladılar. Baro ve barolar da 'buna müsaade etmeyeceğiz' dediler. Çok açık net olarak söylüyorum. Evet, herkes aranacak, aranmalıdır. Avukat mısın, niye aranmaktan çekiniyorsun? X-RAY'dan geç iş olsun bitsin."
Erdoğan, Başkanlık tartışmasına da şu sözlerle değindi: "Şöyle bir 70 yıla bir bakıyoruz, 40 yıllık kaybımız var. Mevcut sistemle buraya kadar. Daha ileriye gitmek istiyorsak sistemi değiştirmek zorundayız. Aksi takdirde yeniden yerimizde saymaya hatta Allah göstermesin gerilemeye başlarız."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...