Patronlar Meclis yolunda

Patronlar Meclis yolunda

Ekonomi Haberleri

Partilerin önceki gün açıklanan milletvekili aday listelerinde iş dünyasının önde gelen isimleri de yer aldı.

Osman Çobanoğlu ANKARA
Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, AK Parti Karaman 1'nci sıradan Meclis'i zorlayacak. 30 Mart yerel seçiminde Çankaya Belediye Başkan adayı olan Ankara Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Barış Aydın da AK Parti Ankara İkinci Bölge 12'nci sıradan yarışa katıldı. AK Parti'de, eski TÜMSİAD Başkanı Hasan Sert İstanbul 1. Bölge 12'nci sırada yarışırken, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanı Abdulkadir Akgül, Yozgat 1. sıra, beton sektöründen Hasan Karagöz Ankara 1'inci Bölge 14. sıra, Anadolu Genç İşadamları Derneği kurucularından Nevzat Ceylan Ankara 2'nci Bölge 8'inci sıradan, Konya Ticaret Borsası Başkanı Uğur Kaleli Konya 5.sıradan ve işadamları Mehmet Yüksel Denizli 2.sıradan, Fevai Arslan Düzce 2.sıradan, Mehmet Öntürk Hatay 3'ncü sıradan, nbsp;Metin Yavuz nbsp;Aydın 5.sıradan, Burhan Kayatürk Van 1. sıradan iş dünyasından aday olanlar arasında. AK Parti'nin adaylarının yanı sıra CHP'den 46, MHP'den de 60 iş adamı genel seçimlerde yarışacak. Ekonomist Savcı Sayan AK Parti listelerinde yer alırken, eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz MHP'nin Uşak 1'inci sıra adayı.
RECEP KONUK KARAMAN'DAN

Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk Karaman'dan aday oldu. Seçimde, en çok iş kadınını aday gösteren parti MHP olurken, 2 iş kadını CHP, 2 iş kadını da AK Parti'den aday oldu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...