Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Akkuyu'nun ilk aşamasınıCengiz İnşaat yapacak

Akkuyu'nun ilk aşamasınıCengiz İnşaat yapacak

Ekonomi Haberleri

Akkuyu Nükleer Santrali'nin limanı, soğutma suyu teminine ilişkin su alma yapısı ve derin deniz deşarjı Cengiz İnşaat tarafından inşa edilecek.

Akkuyu Nükleer Santrali'nin limanı, 10.000 yıllık dalgalara göre tasarlanacak ana mendireği ile en dış aşama olan soğutma suyu teminine ilişkin su alma yapısı ve derin deniz deşarjı Cengiz İnşaat tarafından inşa edilecek. Mersin'de yapılacak Akkuyu Nükleer Santrali'nin ilk aşaması olan deniz hidroteknik yapılarının anahtar teslimi projelendirilmesi ve inşası ihalesini Cengiz İnşaat kazandı. Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ. Tarafından yapılan yazılı açıklamada, alınan ihalenin nükleer santralin ilk aşamasını oluşturacağı belirtilerek, "Akkuyu Nükleer Santrali Anonim Şirketi tarafından açılan ve şirketimiz tarafından kazanılan ihaleye göre yapılacak iş dört ana aşamadan oluşmaktadır. Cengiz İnşaat, nükleer santrali koruma amaçlı 10.000 yıllık dalgalara göre tasarlanacak ana mendirek, deniz ulaşımını sağlayacak rıhtım, en dış aşama olan soğutma suyu teminine ilişkin su alma yapısı ve derin deniz deşarjı inşa edecektir" dendi. Akkuyu Nükleer Santralinin deniz hidroteknik yapılarının anahtar teslimi projelendirilmesi ve inşası ile ilgili Akkuyu Nükleer A.Ş. tarafından açılan ihaleye 9 firma teklif vermişti. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...