İstanbul Mercedes'in teknoloji üssü oldu

İstanbul Mercedes'in teknoloji üssü oldu

Ekonomi Haberleri

Türkiye'yi "bilgi teknolojileri (IT) üssü" olarak konumlayan Daimler Mercedes Benz, İstanbul'daki "IT Hizmetleri Merkezi"nin yeni binasını hizmete açtı.

Global IT stratejisi kapsamında Türkiye'yi "bilgi teknolojileri (IT) üssü" olarak konumlayan Daimler Mercedes Benz, İstanbul'daki "IT Hizmetleri Merkezi"nin yeni binasını hizmete açtı. Daimler'in IT ağında SAP lojistik sistemleri geliştiren ilk ve tek merkez olarak hizmet veren "IT Hizmetleri Merkezi"ne, 2016 yılı sonuna kadar 13 milyon avronun üzerinde yatırım yapılması planlanıyor. Bir yıl içinde 145 IT uzmanını istihdam eden merkezde Türk mühendis sayısı da 200'e çıkarılacak. nbsp;
İstanbul'da kurulan IT Hizmetleri Merkezi'nin Daimler dünyasındaki en önemli merkezlerden biri olduğunun altını çizen Daimler AG Bilgi Teknolojileri Başkanı Dr. Micheal Gorriz, "Biz Mercedes-Benz Türk bünyesindeki bilgi birikimine güveniyoruz" dedi. IT Hizmetleri Merkezi'nin İstanbul'da kurulma kararının, Türkiye'deki mevcut iyi eğitimli ve yetenekli IT iş gücü göz önünde bulundurularak verildiğine dikkat çeken Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Rainer Genes de, "Otobüs ve kamyon üretim tesislerimiz ve Ar-Ge merkezimiz ile Daimler dünyasındaki en önemli lokasyonlardan biriyiz. IT Hizmetleri Merkezi büyümeye devam ediyor ve hem Türkiye'nin hem de Mercedes-Benz Türk'ün önemini Daimler dünyasında daha da arttırıyor" diye konuştu.
YÖNETİM TAM KADRO
Merkezin açılışı Daimler AG Bilgi Teknolojileri Başkanı Dr. Micheal Gorriz, SAP Hizmetleri Direktörü Dr. Guido Vielsack ile Almanya ve Türkiye'deki üst seviyedeki yöneticilerin katılımıyla gerçekleşti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...