Bürokratlar dönüş yolunda

Bürokratlar dönüş yolunda

GÜNDEM Haberleri

Listelerde yer bulamayan bürokratlar kamuya dönüşe odaklandı. İstifa eden 7 rektörden liste dışı olan 6'sı ise mevzuat gereği açıkta kaldı.

Oğuzhan Şahin ANKARA
Bürokraside "vekalet" dönemi başlatan istifaların ardından, ismini listelerde göremeyenler "geri dönüş" hazırlığına yöneldi. Mevzuata göre dönmek isteyen bürokratlar bir ay içinde dilekçe verecek. Rektörler, yüksek mahkeme üyeleri; hâkimler ve savcılar; subay ve astsubayların görevlerine geri dönüş hakkı ise bulunmuyor. Listelerde yer bulamayanlar arasında; TCDD Genel Müdürlüğü'nden ayrılan Süleyman Karaman, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, SPK Başkanvekili Prof. Dr. Nurullah Genç, Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Recep Kaymakca, İŞKUR Genel Müdür Yardımcılığı'ndan gelen Ali Akay, Kamu Güvenliği eski Müsteşarı Ulvi Saran, Tarım Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları, Gümrükler Genel Müdürü Cenap Aşçı listelere giremeyenler arasında yer aldı. Bakan Yardımcılığını bırakarak yarışa girenlerden de; Abdullah Erdem Cantimur (Maliye), Dr. Nurettin Akman (Orman ve Su İşleri), Alaattin Büyükaya (AB), Orhan Erdem (MEB), Fatih Metin (Gümrük) ve Çiğdem Atabek (Aile) listelerde yer bulamayanlar arasında dikkat çekti. Aralarında İstanbul Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet'in de bulunduğu 7 rektör de AK Parti'den aday olabilmek için istifa etti. Ancak ipi göğüsleyen tek isim AK Parti İstanbul 2'nci Bölge 6'ncı sıradan aday olan Galatasaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Ethem Tolga oldu. nbsp;
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...