3 dönemlikler hariç AK Parti'de 5 il fire vermedi

3 dönemlikler hariç AK Parti'de 5 il fire vermedi

GÜNDEM Haberleri

AK Parti'nin seçimler için açıkladığı milletvekili aday listelerinde Denizli, Gümüşhane, Giresun, Hatay ve Isparta mevcut milletvekillerini korudu

Yücel Kayaoğlu ANKARA
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'nin ilk sıradan aday gösterildiği Denizli'de mevcut milletvekillerinin tamamı yeniden aday gösterildi. Gümüşhane de yine fire vermeyen iller arasında yer aldı. Sadullah Ergin'in üç dönem kuralına takıldığı için yer almadığı Hatay listesinde mevcut milletvekillerinin tamamı yerlerini korudu. Süreyya Sadi Bilgiç ile Recep Özel'in yeniden aday gösterildiği Isparta fire vermeyen iller arasında yer aldı. Nurettin Canikli'nin üç dönem kuralı nedeniyle yeniden aday olmadığı Giresun da iki milletvekilini aynen korudu. 22 ve 23'üncü dönemde görev yapan 14 eski milletvekili AK Parti'de yeniden aday gösterildi. AK Parti listesinde Şeyh Said'in torunu Abdurrahim Fırat, Tansu Çiller döneminde DYP'de bakanlık yapan Salim Ensarioğlu, ANAP'lı eski bakan Edip Safter Gaydalı da yer aldı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...