Kadın içeriğe erkek ambalaja bakıyor

Kadın içeriğe erkek ambalaja bakıyor

SAĞLIK Haberleri

Gıda Güvenliği Bilgi Düzeyi Araştırması'nın sonuçlarına göre Türk tüketicisinin alışveriş tercihlerinde sağlık üzerindeki etki ilk sırayı alıyor.

ZİYNETİ KOCABIYIK
Kadınlar, gıda maddeleri satın alırken en çok yiyecek maddelerinin satıldığı yerin koşullarına dikkat ettiğini (%88), erkekler ise en çok ürünün ambalajının sağlam olup olmadığına dikkat ettiğini (%89) belirtiyor.
Gıda Güvenliği Derneği tarafından 18 ilde yaklaşık 2000 kişi üzerinde gerçekleştirilen araştırma Türk tüketicisinin yiyecek-içecek alışverişi yaparken en çok hangi unsurları göz önüne aldığını da ortaya koyuyor. Buna göre araştırmaya katılanların en çok nbsp;'gıda katkı maddeleri (%80)', 'çeşitli hileler aldatmalar (%80)', 'sağlıksız üretim koşulları (%80)'ndan endişe duyuyorlar.
ENDİŞELENİYORUZ AMA YİYORUZ
Belirli bir gıdanın sağlık için zararlı olduğuna dair herhangi bir haber duyan görüşmecilerin %29'u, bu durumdan endişelendiğini ancak nihayetinde soruna dair hiçbir şey yapmadığını belirtirken, %25'i ise haberde bahsedilen yiyecekten yalnızca kısa bir süreliğine uzak durduğunu belirtiyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...