Hayri İnönü'ye ağır suçlamalar!

Hayri İnönü'ye ağır suçlamalar!

Politika Haberleri

Hayri İnönü'nün danışmanı Ali Adnan Aslan ağır suçlamalar yöneltip istifa etti.

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'nün danışmanı ve belediyeye ait Kent Yol AŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Adnan Aslan, dün istifa etti. Aslan, istifa mektubunda Hayri İnönü hakkında ağır suçlamalarda bulundu.

Ali Adnan Aslan, CHP İl Başkanı Murat Karayalçın'ın onayını aldıktan sonra imzalayıp kamuoyuna açıkladığı istifa mektubunda, Hayri İnönü'yü yolsuzluk, usulsüzlük ve menfaat sağlamakla suçladı. İşte o iddialar:

OĞLUNUN DÜĞÜNÜ

(…) Çok daha vahimi ise Başkan Hayri İnönü'nün, Şişli Belediyesi'ndeki görevini, kendisine ve ailesine çeşitli biçimlerde maddi çıkar sağlamak yönünde kullanmasıdır. Örneğin, oğlunun düğün ve balayı masraflarının belediyeyle iş yapmakta olan bazı firmalarca karşılanması.

USULSÜZ İNŞAATLAR

Bunun yanında Başkan İnönü'nün başkanlık döneminde belediye sınırları içerisinde onlarca ruhsatsız ve de usulsüz inşaatın yapılmasına göz yumulması ve işlemlerin soruşturma konusu yapılmış bulunmasıdır. Görevini usulüne uygun ve etik anlayışla yapmaya çalışan görevlilerin (Belediye Zabıta Müdürü) silahlı saldırıya uğraması da bu yanlış işleyişin bir sonucu.

AİLESİNE LEKE SÜRDÜ

Başkan İnönü'nün görevi kötüye kullanma yönündeki bu tür eğilimlerinin CHP'nin halkçılık ilkesine de gölge düşüreceği endişesini taşımaktayız. Başkan İnönü'nün ortaya koyduğu başarıdan ve dürüstlükten yoksun bu belediye başkanlığı görevinin, mensubu olduğu İnönü Ailesi'nin temiz ve başarılarla dolu siyasi geçmişine de leke sürmesi karşısında üzüntü duymaktayız. nbsp;

ŞİDDET VE BASKI

Üstelik Başkan İnönü, birlikte çalıştığımız süre içerisinde, bütün ısrarlarımıza rağmen yetişmiş ve alanında uzman, bilgili ve birikimli, işinin ehli bürokrat kadroyla değil, aile çevresindeki yakınlarıyla ve de yeterli bilgisi olmayan kişilerle çalışmayı tercih etmekte. Bu kişilerin belediye bünyesinde görevli bürokratlar üzerinde haksız baskı ve hatta şiddet kullanmaya yönelmeleri de işleyişi tıkanma noktasına getirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...