Fransa'nın aşırıcı Le Pen ailesinde siyasi kriz

/ Kaynak: AA
Fransa'nın aşırıcı Le Pen ailesinde siyasi kriz

DÜNYA Haberleri  / AA

Fransa'da aşırı sağcı Marine Le Pen, babası Jean-Marie Le Pen'in antisemitist açıklamaları nedeniyle seçimlerdeki adaylığını onaylamadığını duyurdu.

Fransa'da aşırı sağcı Ulusal Cephe Partisi (FN) lideri Marine Le Pen, partisinin onursal başkanı olan babası Jean-Marie Le Pen'in bölgesel seçimlerdeki adaylığına karşı olduğunu açıkladı. Marine Le Pen yaptığı yazılı açıklamada, Jean-Marie Le Pen'i İkinci Dünya Savaşı sırasında Nazi rejimince inşa edilen gaz odalarıyla ilgili açıklamalarından dolayı eleştirdi. FN lideri, babasını yıl sonunda düzenlenecek bölgesel seçimlerde Provence-Alpes Côte d'Azur bölgesindeki adaylığına karşı olduğu konusunda bilgilendirdiğini duyurdu. Jean-Marie Le Pen'in onursal başkanı olduğu partiyi provokatif açıklamalarıyla esir almasına izin verilmeyeceğini belirten Marine Le Pen, babasının kullandığı ifadelerle partiye ve partinin seçmenlerine çok sert bir darbe vurduğunu savundu. FN lideri ayrıca, partide konuya ilişkin bir komisyon toplamak zorunda kaldıklarını da açıkladı.
FN Başkan Yardımcısı Louis Alliot ise sosyal paylaşım sitesi Twitter'da yayımladığı mesajlarda Le Pen'in açıklamalarını skandal olarak nitelendirdi. Alliot mesajlarında "Le Pen'le siyasi uyuşmazlığımız artık uzlaşamayacağımız bir noktaya gelmiştir" ifadesine yer verdi.
Jean-Marie Le Pen geçen hafta bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, İkinci Dünya Savaşı sırasında Nazi rejiminin kurduğu gaz odalarına ilişkin "tarihte yalnızca bir ayrıntıdan ibaret" ifadesini kullanmış, bu ifade antisemitik olarak nitelendirilmişti.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...