UNICEF: "Yemen'de okul vuruldu, iki çocuk hayatını kaybetti"

/ Kaynak: AA
UNICEF: "Yemen'de okul vuruldu, iki çocuk hayatını kaybetti"

DÜNYA Haberleri  / AA

UNICEF düzenlenen hava operasyonunda bir okulun isabet aldığını ve iki çocuğun hayatını kaybettiğini duyurdu.

BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Yemen'deki hava operasyonları sırasında dün bir okulun isabet aldığını ve en az iki çocuğun hayatını kaybettiğini, ikisinin ise yaralandığını bildirdi. UNICEF'ten yapılan yazılı açıklamada, İbb vilayetinde gerçekleştirilen hava saldırıları sırasında El-Raşidi okulundaki iki öğrencinin yaşamını yitirdiği belirtilerek hava saldırılarının başlamasından bu yana hayatını kaybeden çocuk sayısının en az 77 olduğu kaydedildi. Açıklamada, Yemen'deki çatışmaların şiddetlenmesinin çocukları ve sivilleri daha fazla riske attığı vurgulanarak, tüm tarafların soruna diplomatik çözüm bulmaları ve askeri operasyonlar sırasında okullar ve hastanelerin korunması için özel gayret sarf etmeleri gerektiği ifade edildi.
- "İnsani felakete dönüşebilir"-
BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi'nden (OCHA) yapılan açıklamada da, çatışmaların yoğun olarak devam ettiği bölgelere girişin çok zor olduğu bildirildi. Tüm taraflara siviller ve altyapı tesislerinin korunması çağrısı yapılan açıklamada "Yardım ulaştırmanın çok zor olduğu ülkede insani durum bir felakete dönüşebilir" ifadelerine yer verildi.
BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric de, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yemen'de çatışmalar öncesinde de sivillerin yaşamlarını büyük zorlukla sürdürdüğüne vurgu yaparak insani yardım ulaştırılamaması halinde durumun çok daha kötüye gideceğini söyledi.
BM Yemen Özel Temsilcisi Cemal bin Ömer'in soruna siyasi çözüm bulunması için görüşmelerini sürdürdüğünü dile getiren Dujarric, Bin Ömer'in kısa süre içinde New York'a geleceğini ifade etti.
Cumhurbaşkanı Hadi yönetiminin, Husilere karşı Arap Birliği ve uluslararası topluma "acil askeri müdahale" çağrısı yapmasıyla Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, 26 Mart'ta "Kararlılık Fırtınası" adıyla Yemen'de hava harekatına başlamıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...