ABD'den, Pakistan'a silah satışını onayladı

/ Kaynak: AA
ABD'den, Pakistan'a silah satışını onayladı

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Dışişleri Bakanlığı, Pakistan'a aralarında 15 saldırı helikopterinin de bulunduğu yaklaşık 1 milyar dolarlık askeri teçhizatın satışını onayladı.

ABD Savunma Bakanlığı Savunma Güvenliği İşbirliği Ajansı'ndan yapılan açıklamaya göre, Dışişleri Bakanlığı, saldırı helikopteri AH-1Z Viper ile helikopterden fırlatılan tanksavar füzesi AGM-114R Hellfire ve donanımına ilişkin malzeme, lojistik destek ve eğitimini de içeren 952 milyon dolarlık askeri teçhizat satışını uygun buldu. Açıklamada bu konuda da Kongre'ye bildirimde bulunulduğu kaydedildi. Pakistan hükümeti Washington yönetiminden, 15 AH-1Z Viper saldırı helikopteri, 32 helikopterde kullanılacak T-700 GE 401C turbo şaft motoru, bin adet AGM-114R Hellfire füzesinin yanında bilgisayar, hedef belirleme, füze uyarı sistemleri, personel eğitim ekipmanı gibi toplamda 952 milyon doları bulan askeri materyal talebinde bulunmuştu. Yönetimin askeri teçhizat satışına dair başvurusuna Kongre'den 30 gün içerisinde itiraz gelmemesi halinde satış otomatik olarak onaylanmış olacak.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...