'Fethullahçı Terör Örgütü' iddianemesi kabul edildi

/ Kaynak: AA
'Fethullahçı Terör Örgütü' iddianemesi kabul edildi

GÜNDEM Haberleri  / AA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, "Fethullahçı Terör Örgütü üyesi oldukları" suçlamasıyla açtığı davanın iddianamesi kabul edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, "Fethullahçı Terör Örgütü üyesi oldukları" suçlamasıyla 7 kişi hakkında açtığı davanın iddianamesinde, sanıkların "mensup oldukları örgütün devlet içinden pasifize ve tasfiye edilmesini engellemek, devleti paralel yapının mensuplarına mahkum ve muhtaç göstermek, yeni atanan kadroların başarısız olduğunu ispatlamak, hükümetten intikam almak, yeni atanan kamu görevlilerinin suç örgütleri karşısında yeterli mücadele veremeyeceğini ortaya koymak" amacıyla suç işledikleri kaydedildi.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİNE PARALEL 'CEMAAT DEVLETİ'!
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, "Fethullahçı Terör Örgütü üyesi oldukları" suçlamasıyla 7 kişi hakkında açtığı davanın iddianamesinde, "Türkiye Cumhuriyeti Devletine paralel bir 'Cemaat Devleti' oluşturulduğu ve devlet egemenliğini fiilen bu örgütün ele geçirmek için gizli faaliyet yürüttüğü iddiaları üzerine başlatılan soruşturmada; böyle bir terör örgütünün varlığına ve amacına ilişkin somut deliller elde edildiği" belirtildi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...