Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dünya Sağlık Örgütü: 'Yemen'de 19 Mart'tan bu yana 643 kişi hayatını kaybetti'

/ Kaynak: AA
Dünya Sağlık Örgütü: 'Yemen'de 19 Mart'tan bu yana 643 kişi hayatını kaybetti'

DÜNYA Haberleri  / AA

Dünya Sağlık Örgütünden, Yemen'de 19 Mart'tan bu yana 643 kişinin öldüğü, 2 bin 226 kişinin yaralandığı bildirildi.

BM Cenevre Ofisi'nden yapılan açıklamada, Aden ve El-Dale'de ağır çatışmaların sürdüğü ve elektrik ve su kesintileri nedeniyle insani durumun giderek kötüleştiği ifade edildi. Açıklamada, "Yemen'de 19 Mart'tan bu yana 643 kişi öldü, 2 bin 226 kişi yaralandı" denildi.
Ölü ve yaralı sayısının artabileceği kaydedilen açıklamada, hava ve deniz limanlarına erişimdeki güçlükler nedeniyle tıbbi malzemelerin ülkeye ulaştırılamadığı aktarıldı.
Yemen'de, Husilerin başkent Sana'nın yanı sıra bazı kentleri ele geçirmesi sonrasında Cumhurbaşkanı Hadi, Aden'i geçici merkez ilan etmiş ve bazı ülkeler, diplomatik temsilciliklerinin faaliyetlerini burada sürdüreceğini açıklamıştı.
Husilerin, Aden'e doğru harekete geçip, kentteki bazı stratejik noktaların denetimini ele geçirmesi üzerine Hadi yönetiminin, Arap Birliği ve uluslararası topluma, acil askeri müdahale çağrısı yapmasıyla Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, 26 Mart'ta Husilere hava harekatı başlatmıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...