Polonya Cumhurbaşkanı Komorowski, Ukrayna'da

/ Kaynak: AA
Polonya Cumhurbaşkanı Komorowski, Ukrayna'da

DÜNYA Haberleri  / AA

Polonya Cumhurbaşkanı Bronislaw Komorowski, ülkesinin Ukrayna'nın doğusuna barış gücünün gönderilmesini desteklediğini belirtti.

Polonya Cumhurbaşkanı Bronislaw Komorowski, 2 günlük resmi temasları çerçevesinde geldiği Kiev'de, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ile görüşmelerde bulundu. İki ülke arasındaki ilişkilerin yanı sıra Ukrayna'nın doğusundaki durum ve doğuya barış gücünün gönderilmesine ilişkin konuları ele alan Komorowski ve Poroşenko, daha sonra ortak basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısında konuşan Komorowski, Ukrayna'nın doğusuna barış gücünün gönderilmesi sürecinin zorlu bir süreç olduğunu ve BM Güvenlik Konseyi kararını gerektirdiğini kaydederek, BM Güvenlik Konseyi'nin farklı bir karar alması durumunda bile, ülkesinin doğuya barış gücünün gönderilmesini destekleyeceğini ifade etti.
Petro Poroşenko da, Riga'da yapılacak Doğu Ortaklığı Zirvesi'nde, Ukrayna için Avrupa Birliği üyeliğine ilişkin perspektif ve vizesiz rejim konusunda karar çıkacağını beklediklerini kaydederek, "Bu zirvede, 2 önemli soruya cevap almamız gerekir. Birincisi, Ukrayna için Avrupa Birliği perspektifinin tanınması, ikincisi ise, 1 Ocak 2016 tarihinden başlayarak Ukrayna için vizesiz rejim uygulamasının başlatılması konusunda Ukrayna'nın tutumunun desteklenmesidir" ifadesini kullandı.
Polonya heyeti ile görüşmelerde, iki ülke arasındaki askeri-teknik işbirliğinin derinleştirilmesi konularının detaylı olarak ele alındığını kaydeden Poroşenko, bu görüşmelerde ayrıca Ukrayna ve Polonya'nın çok uluslu askeri eğitim tatbikatlarına ortak katılması konusunda da uzlaşma sağladıklarını belirtti.
Ayrıca iki ülkenin de Rusya'ya yönelik yaptırımların devam ettirilmesi konusunda ortak görüşe sahip olduklarını ifade eden Poroşenko, ülke topraklarındaki yabancı askerlerin ve askeri araçların çıkarılması, doğuda dürüst ve dünyaca kabul görecek seçimlerin yapılması ve Kırım'ın kurtarılması gerektiğini kaydetti.
Poroşenko, Komorowski'ye Polonya'nın Ukrayna'nın Avrupa'ya yönelik çabalarını desteklemesinden, ayrıca ülke sınırlarında güvenliğin sağlanması için Ukrayna'ya 100 milyon avro miktarında kredi sağlamasından dolayı teşekkür etti.
Polonya Cumhurbaşkanı Bronislaw Komorowski, yarın ülkedeki temasları çerçevesinde, Ukrayna parlamentosunda bir konuşma yapacak, ardından da eski Sovyet rejimi tarafından 1930-1940 yıllarında öldürülen Polonyalıların gömüldüğü Kiev yakınlarındaki toplu mezarlığı ziyaret edecek.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...