New York Borsası 'Fed Tutanakları' sonrasında yükseldi

/ Kaynak: AA
New York Borsası 'Fed Tutanakları' sonrasında yükseldi

Ekonomi Haberleri  / AA

New York Borsası'nda endeksler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) mart ayı toplantı tutanaklarının yayımlanmasının ardından yükselişle kapandı.

Dow Jones Endeksi 26,02 puan (yüzde 0,15) değer kazanarak 17.901,44 puana, Standard amp; Poor's 500 Endeksi de 5,55 puan (yüzde 0,27) artışla 2.081,88 puana ulaştı. Nasdaq Teknoloji Endeksi ise 40,59 puan (yüzde 0,83) primle 4.950,82 puan oldu. Fed'in 17-18 Mart tarihlerinde düzenlenen Federal Açık Piyasalar Komitesinin (FOMC) bugün yayımlanan toplantı tutanakları, Fed yetkililerinin faiz zamanlaması konusunda görüş ayrılığı yaşadığını ortaya koydu. Tutanaklara göre, bazı üyeler ilk faiz artışına haziranda başlanması yönünde görüş bildirirken, diğer üyeler enerji fiyatlarındaki düşüş ve dolardaki güçlenmenin enflasyonu kısa vadede aşağı aşağı çekmeye devam edeceği öngörüsüyle, faiz artışının yılın daha sonraki dönemlerine ertelenmesini istedi. İki üyeyse, ekonomik görünümün faiz artışına 2016'ya kadar hazır olmayacağı beklentisini dile getirdi.
FOMC üyeleri, mart toplantısında, faiz artırıma ilişkin yönlendirmede kullanılan "sabırlı" ifadesinin kaldırılmasına oy birliğiyle karar vermiş ve faiz oranına yönelik beklentilerini bu yıl sonu için yüzde 1,125'ten yüzde 0,625'e çekmişti.
Analistler, mart ayı toplantı tutanaklarının ilk faiz artışının hazirandan sonra geleceği beklentisini daha da güçlendirdiğini ifade ediyor.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...