Obama ve Cumhuriyetçi Senatör, İran'ı görüştü

/ Kaynak: AA
Obama ve Cumhuriyetçi Senatör, İran'ı görüştü

DÜNYA Haberleri  / AA

Obama, İran konusunda Senato'daki kilit isimlerden biri olan Cumhuriyetçi Senatör Bob Corker ile telefon görüşmesi yaptı.

ABD Başkanı Barack Obama, İran ile nükleer müzakerelerde varılan uzlaşıyla ilgili olarak, bu konuda Senato'daki kilit isimlerden biri olan Cumhuriyetçi Senatör Bob Corker ile telefon görüşmesi yaptı. Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, günlük basın brifinginde yaptığı açıklamada, Obama'nın İran'ın verdiği taahhütlerle ilgili olarak Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Corker'ı aradığını bildirdi. Corker, İran'la herhangi bir anlaşmayı Kongre'nin onaylaması şartını getiren bir tasarıyı oylamaya sunmaya hazırlanıyor, ancak Obama tasarıya karşı çıkarak, Kongre'den geçmesi halinde veto edeceğini belirtiyor.
Obama'nın görüşmede Senatör Corker'ın konuya ilişkin yaklaşımına saygı duyduğunu kaydeden Earnest, "Aralarında elbette farklılıklar var, ancak Başkan (Obama), diplomasiye yönelik ilkesel yaklaşımın İran'ın nükleer silah edinmesini önlemenin en iyi yolu olduğu inancını yineledi" dedi.
İran ile BMGK'nın daimi üyeleri ABD, Rusya, Çin, İngiltere ve Fransa ile Almanya'nın oluşturduğu "5+1 grubu" arasında İsviçre'nin Lozan kentinde yapılan nükleer müzakerelerde, 2 Nisan'da uzlaşmaya varılmıştı. Bundan sonraki aşamada ise 30 Haziran'a kadar nihai şekline kavuşturulması hedeflenen anlaşmanın taslağı yazılmaya başlanacak.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...