Asya borsaları karışık seyretti

/ Kaynak: AA
Asya borsaları karışık seyretti

Ekonomi Haberleri  / AA

Çin'de Şanghay bileşik endeksinin kayıpları şu dakikalarda yüzde 1,5'e ulaşırken, endeks 3.935,36 puanda bulunuyor.

Asya borsalarında ABD Merkez Bankası'nın (Fed) mart ayı toplantı tutanaklarının, faiz artırım takvimine ilişkin üyelerin görüş ayrılığı yaşadığını ortaya koyması sonrasında karışık bir seyir izlendi. Dün açıklanan Fed'in 17-18 Mart tarihli toplantı tutanakları, üyelerden birkaçının haziran ayında faiz artırımına başlanabileceğini, bazı üyelerin ise şartların yılın daha sonraki dönemlerine kadar faiz artışına uygun olmayacağı yönünde görüş bildirdiğini ortaya koydu. Tutanakların, üyelerin her ne kadar faiz artırım takvimi için görüş ayrılığı yaşasa da faiz artırımının bu yıl içinde gerçekleştirilmesi seçeneğinin masada olduğunu göstermesi sonrasında, Asya borsalarında kararsız bir tablo izlendi.
Japonya'da Nikkei endeksi günü yüzde 0,8'lik artışla 19.937,99 puandan tamamlarken, dolar/yen paritesi yüzde 0,1 değer kazancıyla 120,292 seviyelerinden işlem görüyor.
Güney Kore'de Kospi endeksi ise ülke merkez bankasının faizleri yüzde 1,75 düzeyinde bırakmasının ardından günü yatay seyirle 2.058,87 puandan sonlandırdı.
Hindistan'da Sensex endeksi, yüzde 0,1 kazançla 28.729,40 puanda seyrederken, dolar/rupi paritesi yüzde 0,1 artışla 62,235 seviyelerinden alıcı buluyor.
Hong Kong'da Hang Seng endeksi ise yüzde 2,8'lik hızlı yükselişle 26.982,38 puanda dalgalanıyor.


Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...