Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Moody's, Hindistan'ın not görünümünü pozitife çevirdi

/ Kaynak: AA
Moody's, Hindistan'ın not görünümünü pozitife çevirdi

Ekonomi Haberleri  / AA

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Hindistan'ın not görünümünü durağandan pozitife çevirdi.

Kuruluş, ülkenin Baa3 olan kredi notunu ise teyit etti. Moody's tarafından yapılan açıklamada, Hindistan'da politika yapıcıların, ülke büyümesinin orta vadede benzer ülkelere göre daha iyi performans göstermeye devam etmesine izin veren, ayrıca makroekonomik, altyapı ve kurumsal profilini iyileştiren bir sistem kurduğu belirtilerek, bu durumun ülke not görünümünün değiştirilmesinde temel neden olduğu aktarıldı. Açıklamada, Hindistan'da politika yapıcıların ülkenin ekonomik ve finansal gücünü artırıcı adımlar attığı aktarılarak, "Hindistan, uygun demografisi, ekonomik çeşitliliği, yüksek tasarrufları ve yatırım oranlarından dolayı aynı nota sahip diğer ülkelere göre geçen 10 yılda daha hızlı büyüdü" denildi.
Bu yapısal avantajların, nispeten daha yumuşak küresel emtia fiyatları ve likidite koşulları tarafından destekleneceği öngörüsüne yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Bununla birlikte, nükseden deflasyonist baskılar, ara sıra gözlenen ödemeler dengesi baskıları ve belirsiz düzenleyici ortam büyümedeki volatiliteye (oynaklık) katkı sağlarken, ülkenin dış ve finansal şoklara maruz kalmasına yol açıyor. Biz, son alınan önlemlerin enflasyon sorununun üzerine eğilmesini, dış dengeyi kontrolde tutacağını, yatırımcılar için düzenleyici rejimleri basitleştireceğini, doğrudan yatırımları artıracağını ve altyapı yatırımlarına olanak tanıyacağını düşünüyoruz. Bunlar da Hindistan'ın kredi notuna kısıtlama oluşturan faktörleri azaltacak."
Açıklamada, politika yapıcıların büyümeyi artırıcı ve dengeleyici reformlar ortaya koyması yönündeki çabalarının başarılı olması durumunda, ülke kredi notunun gelecek aylarda artırılabileceği dile getirildi.
Diğer yandan, eğer ekonomik ve kurumsal güçlenme ihtimali görülmezse ya da bankacılık sistemi ölçütleri zayıflar, ödemeler dengesi riskleri artarsa not görünümünün durağana çevrilebileceği uyarısında bulunuldu.


Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...