Çipras: 'Yaptırımlar çıkmaza yol açacak'

/ Kaynak: AA
Çipras: 'Yaptırımlar çıkmaza yol açacak'

DÜNYA Haberleri  / AA

Yunanistan Başbakanı Çipras, resmi temaslar için bulunduğu Moskova'da, ABD ve AB'nin Rusya'ya yönelik yaptırımlarının çıkmaza yol açacağını söyledi.

Çipras, Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma Başkanı Sergey Narışkin ile görüştü. Moskova'daki Duma binasında yapılan görüşmenin basına açık kısmında konuşan Çipras, Yunanistan'ın AB ile Rusya arasında köprü olmaya hazır olduğunu söyledi. Çipras, yeni Yunanistan hükümetinin Rusya'ya uygulanan yaptırımlara karşı olduğunu hatırlatarak, "Yaptırımlar çıkmazdan başka bir yola götürmez" dedi. Rusya-Yunanistan ilişkilerine yeni bir başlangıç kazandırmak için Moskova'ya geldiklerini söyleyen Çipras, ziyaretin iki ülke arasında güven unsurunun tesis edilmesi açısından önem taşıdığını ifade etti. Çipras, Yunanistan ve Rusya arasında enerji, turizm ve kültür alanında alınan işbirliği kararlarının istikrar oluşumuna katkı sağlayacağını belirtti. Yunanistan Başbakanı, ayrıca AB'nin uluslararası terörizmle mücadele konusunda Rusya ile işbirliği yapmasının kaçınılmaz olduğunu savundu. Duma Başkanı Narışkin ise AB'nin Rusya karşıtı yaptırımları Washington'un baskısıyla aldığını ileri sürdü. ABD dış politikasının kaos oluşturarak dünyanın farklı noktalarındaki birçok ülkeye zarar verdiğini savunan Narışkin, düşüncesine örnek olarak Kuzey Afrika, Ortadoğu ve Ukrayna'daki gelişmeleri gösterdi. Narışkin, yaptırımlar konusundaki "açık ve ilkeli" tutumundan dolayı Yunanistan'a teşekkür etti. Bu arada, Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Aleksis Çipras'a İkinci Dünya Savaşı döneminde Nazilerin Yunanistan'daki bir kiliseden aldıkları "Nicholas ve Aziz Spyridon" isimli ikonu hediye ettiğini söyledi. Peskov, "İkon olması gereken yere geri döndü" dedi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...