Almanya'ya kaçak girişler yüzde 75 arttı

/ Kaynak: İHA
 Almanya'ya kaçak girişler yüzde 75 arttı

DÜNYA Haberleri  / İHA

Almanya Federal Polis Müdürü Dieter Romann, Almanya'ya giriş yapanların 57 bini geçtiğini bildirdi.

Almanya Federal Polis Müdürü Dieter Romann, kaçak yollarla Almanya'ya yapılan girişlere dair açıklamalarda bulundu. Federal Polis Müdürü Dieter Romann tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, 2014 yılında Almanya'ya kaçak yollardan gelenlerin sayısının bir önceki yıla oranla yüzde 75 artarak 57 bin olduğu belirtildi. Açıklamada belirlenen rakamın gerçekte daha da fazla olduğunu bildirilerek, kaçak yollarla ülkeye girmeyle çalışan 27 bin kişinin ise polis tarafından yakalandığı kaydedildi. Almanya'ya yasadışı yollardan gelenlerin büyük bölümünün Avusturya ve Fransa sınırlarını aşarak geldiğini, buralardan yapılan kaçak girişlerde ise üç kart artışın olduğu ve giriş yapanların Suriye, Eritre, Afganistan, Kosova, Sırbistan ve Somali vatandaşlarının olduğunu ifade edildi.

Federal Polis Müdürü Romann, Avrupa ülkelerine insan kaçakçılığı yapan şebekelerin olduğunu bunların iki ayrı hatlardan İnsan kaçakçılığı yaptığını belirterek, "Balkanlar üzerinden kaçak yollardan gelen kişilerle daha fazla mücadele edebilmek için Avusturya ve Macaristan ile sıkı bir işbirliği yapmaktayız. Diğer yandan ise Akdeniz hattından gelen kaçaklar içinde İtalya ve Fransa ile iyi bir dayanışma içindeyiz. Kaçak girişleri engelleyebilmek için hep personel hem de teknik olarak yatırım yaparak bu artışı durdurmaya çalışıyoruz" dedi.

Romann, 30 bin kişinin ülkeye giriş yapmasının engellendiğini, hava limanlarına ek personel takviyesi yapılarak kaçak girişlerin engellenmesi içen sıkı çalışma yapıldığını ancak Almanya'nın sınır bölgelerinde günlük 200 vakanın 300 kişinin üzerinde kaçağın Almanya'ya girme teşebbüsü olduğunu söyledi.

DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...