AİHM, Fransa'yı mahkum etti!

/ Kaynak: AA
AİHM, Fransa'yı mahkum etti!

DÜNYA Haberleri  / AA

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Kamerunlu yoksul göçmene sosyal konut vermeyen Fransa'yı mahkum etti.

AİHM, yerel mahkeme kararına rağmen Tchokontio Happi ve ailesine sosyal konut vermeyen Fransa'nın, "Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin adil yargılanma hakkıyla ilgili 6. maddesini ihlal ettiğine" hükmetti. Kızı ve erkek kardeşiyle yaşayan Kamerunlu göçmen, 2010 yılında devletin ailesine sosyal konut vermesi yolunda çıkan yerel mahkeme kararına uyulmamasını gerekçe göstererek 2012 yılında AİHM'de hakkını arama kararı almıştı. AİHM gerekçeli kararında, duruşmalar sırasında Fransız hükümetinin "elimizde yeteri kadar sosyal konut yok" şeklindeki gerekçesinin haklı bulunamayacağına hükmetti. Yerel mahkeme kararına rağmen Kamerunlu göçmenin 3 yıl bekletilmesinin insan hakları ihlali teşkil ettiğine hükmeden AİHM, başvuru sahibinin mağduriyetinin giderilmesini istedi.
Kamerunlu göçmen talepte bulunmadığı için maddi tazminata gerek görülmedi. Kamerunlu göçmen ve ailesine, Fransız mahkemesinin kararının ardından 5 yıl geçmesine rağmen hala sosyal konut verilmediği bildirildi. AİHM ilk kez konut hakkıyla ilgili bir başvuruda Fransa aleyhine karar verdi. Dava, bu yönde yapılan ve yapılacak başvurulara içtihat oluşturacak olması itibarıyla önem taşıyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...