Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Libya, silahlı grupları orduya alacak

/ Kaynak: CHA
- Güncelleme:
Libya, silahlı grupları orduya alacak

Dünya Haberleri  / CHA

Libya'nın geçici yönetimi, Kaddafi yönetimine son verdikten sonra kendi aralarında çatışmaya başlayan gerillaları, yeniden düzenlenen orduya alarak askerleştirecek.

nbsp;Savunma Bakanı Usame el Cuveyli, kayıtların Ocak ayından itibaren başlayacağını, yeni oluşturulacak birlikleri eğitecek bazı ülkelerle temas halinde bulunduklarını söyledi. Bu proje çerçevesinde tüm gerillaları silahlarını bırakmaya ikna etmeye çalışan hükümetin, toplanacak silahları da hazırlanacak olan depolara yerleştirmesi bekleniyor. Halen çok sayıda grubun yanı sıra halkın elinde de binlerce silah bulunduğu, bu silahların ülkenin istikrarı için büyük bir tehdit oluşturduğu belirtiliyor. Pek çok kenti kontrol eden silahlı gruplar aynı şekilde başken Trablus'un da farklı noktalarında kurdukları noktalarla günlük hayata büyük bir darbe vuruyor. Milli Geçiş Konseyi Trablus'u boşaltmaları için tüm gerilla güçlerine bu hafta sonuna kadar izin vermişti. Projeye göre gerillalar askeri ve polis birliklerinin yanı sıra bazı sivil kurumlara da yerleştirilecek. Kendisi de Kaddafi'nin oğlu Seyful İslam'ı yakalayan Zintan milislerinin komutanı olan Cuveyli yetiştirilecek olan bazı gerillaların üst kademelere terfi ettirileceklerini de söyledi. BM bu ay içinde aldığı bir kararla Libya'nın yurt dışında dondurulan tüm hesaplarını serbest bırakmış, Merkez Bankası'ndaki paraların da geçici yönetim tarafından kullanılmasına izin vermişti. Kimi uzmanlarca 150 milyar dolardan fazla olduğu belirtilen paranın, maaşlara yansıtılmasıyla gerillaların ordu ya da sivil birimlerde çalışmasının cazip hale getirilebileceği ifade ediliyor. nbsp;

Dünya
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...