İsrail'den geri adım

/ Kaynak: CHA
- Güncelleme:
İsrail'den geri adım

Dünya Haberleri  / CHA

İsrail Parlamentosu'nun (Knesset) Eğitim Komitesi, 1915 olaylarının yılın bir günü "Ermeni soykırımı günü" olarak anılması için bir yasa tasarısını görüştü. Komite, hem başbakan hem Dışişlerinden gelen uyarı sonrası, herhangi bir karar almadan dağıldı.

İsrail Parlamentosu'nun (Knesset) Eğitim Komitesi, 1915 olaylarının "Ermeni soykırımı" olarak anılması için bir yasa tasarısını ele aldı. Tasarı, 24 Nisan'ın "Ermeni soykırımı günü" olarak anılmasını öngörüyordu. nbsp;Parlamento Başkanı, toplantıda yaptığı konuşmada, sözde Ermeni soykırımı ile tartışmaların 'siyasi değil ahlaki' olduğunu savundu. Rivlin, "Soykırımı inkar, tarihin muvafakat edemeyeceği bir şeydir" dedi. Rivlin'e bazı milletvekilleri de destek verdi. Meretz partisi Milletvekili Zehava Gal-On ise, "Soykırıma uğrayan Yahudiler için Ermeni soykırımını tanımaları ahlaki bir sorumluluktur" diye konuştu. nbsp;İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu bu yönde bir görüşmeye karşı olduğunu açıkladı. nbsp; nbsp;İsrail Dışişleri Bakanlığı temsilcisi ise, söz konusu adımın mevcut atmosfer içerisinde Türkiye ile ilişkileri çok ciddi biçimde tehdit edebileceği uyarısı yaptı. Sözcü, "Türkiye ile ilişkilerimiz şu anda çok hassa ve kırılgan. Çizgiyi aşmamamız gerekiyor. Bu konuya zekice yaklaşmalıyız. Aksi takdirde ciddi stratejik sonuçlar doğurabilir" ifadelerini kullandı. nbsp;Bu iki uyarının ardından komite herhangi bir karar almadan dağıldı. nbsp; İsrail'de daha önce Ermeni soykırımı iddialarının tanınması girişimleri, Türkiye'yi kızdırmamak için engellenmişti. Dışişleri ve Savunma Komitesi'ne sunulan tasarılar, basına kapalı toplantılarda reddedilmişti. nbsp;







Dünya
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...