92 yıllık çınarın futbolcularından, Vehbi Koç'a vefa

/ Kaynak: İHA
92 yıllık çınarın futbolcularından, Vehbi Koç'a vefa

SPOR Haberleri  / İHA

Vehbi Koç'un anısı, Gençlerbirliği Eski Futbolcular Derneği'nde oluşturulan köşe ile yaşatılmaya devam edecek.

Gençlerbirliği Eski Futbolcular Derneği üyeleri, Maltepe'de bulunan dernek binasında oluşturdukları "Vehbi Koç Köşesi" ile Gençlerbirliği'nin kurulmasında ve dernek binasının yeri konusunda önemli desteklerde bulunan Vehbi Koç'u unutmadıklarını belirtti. 1923 yılında kurulan Gençlerbirliği'nde profesyonel olarak futbol oynamış, aynı duyguları yaşamış ve aynı heyecanı paylaşmış kişiler arasında var olan sevgi bağlarını devam ettirmek amacıyla 2011 yılında kurulan dernekte, Vehbi Koç'un anısı oluşturulan köşeyle yaşatılmaya devam edilecek.
"ADAM GİBİ BİR İNSANDI"
Köşenin oluşturulmasında büyük emeği geçen Gençlerbirliği eski efsane başkanlarından 90 yaşındaki Hasan Şengel, Gençlerbirliği'nin bu duruma gelmesinde Vehbi Koç'un katkısının çok büyük olduğunu belirtti. Şengel, Gençlerbirliği'nin kulüp binasını Vehbi Koç'un bağışladığını dile getirerek, "Eğer bu bina olmasaydı Gençlerbirliği bugün yoktu, benim en büyük dayanağım burası oldu. Hakkında ne söylesek onu tanıtamayız. Adam gibi bir insandı. Kendisine sonsuz teşekkür ediyoruz" dedi.
KURAL: "VEHBİ KOÇ'U ASLA UNUTMAYACAĞIZ"
Gençlerbirliği kulübü üyesi Akşit Kural ise Vehbi Koç'un Gençlerbirliği tarihi içerisinde çok önemli bir yeri olduğuna belirterek, "Buna karşı Gençlerbirliği'nin vefa duygusunu gerçekleştirerek, sembolleştirmek istedik. Kulüp tarihinde çok önemli bir yere sahip bu mekanda Vehbi Koç'a bir şükran ve teşekkür mahiyetinde böyle bir köşe açıldı. Gençlerbirlikliler hiçbir zaman Vehbi Koç'u unutmayacak" ifadelerini kullandı.
Gençlerbirliği Eski Futbolcular Derneği Başkanı Cemalettin Sakallıoğlu da, derneğin bulunduğu mekanın Gençlerbirliği'ne can veren bir mekan olduğunu, her zaman Vehbi Koç'u anacaklarını vurguladı.
nbsp;

SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...