Eski eşi kadın avukata kurşun yağdırdı

/ Kaynak: DHA
Eski eşi kadın avukata kurşun yağdırdı

YAŞAM Haberleri  / DHA

İzmir'de 64 yaşındaki Salih K., bir yıl önce boşandığı avukat Jale Soydan'a 12 kurşun sıktı. 2 çocuk annesi Soydan, ameliyata alındı.

Olay bugün öğle saatlerinde Karşıyaka Mavişehir Flamingo konutları önündeki otopark olarak kullanılan boş arsada meydana geldi. Evinden çıkan avukat Jale Soydan, işine gitmek üzere yürürken arkasından yaklaşan Salih K. tabancayla kurşun yağdırdı. Jale Soydan kanlar içinde yerde kalırken, onun öldüğünü düşünen Salih K. iddiaya göre kardeşini cep telefonundan arayarak, "Jale'yi öldürdüm" dedi, ardından da karakola gidip polise teslim oldu.

Çevreden koşanlar, kadın avukatın yaşadığını fark edip, 112'yi aradı. Gelen ambulastaki sağlık görevllileri olay yerinde ilk müdahaleyi yaptı. Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne kaldırılan ve vücuduna 12 kurşun isabet eden Jale Soydan, ameliyata alındı. Soydan'ın hayati tehlikesinin sürdüğü bildirildi.

Çiftin bir yıl önce boşandıkları, Salih K.'nın bir süredir eski eşini rahatsız ettiği öğrenildi. İzmir Barosu bünyesindeki İdealist Avukatlar Grubu üyesi olan ve son Baro seçimlerinde aktif görev alan Jale Soydan'ın silahlı saldırıya uğraması, meslektaşlarını da üzüntüye boğdu. Çiftin iki çocuğunun üniversite öğrencisi olduğu belirtildi.

BARO BAŞKANI HASTANEYE GELDİ

İzmir'de eski eşi Salih K. tarafından iddiaya göre arkasından tabancayla vurulup ağır yaralanan avukat Jale Soydan'ın Karşıyaka Devlet Hastanesi'ndeki tedavisi sürüyor. Olayı öğrenip hastaneye gelen İzmir Baro Başkanı Aydın Özcan ile bir grup avukat, hastane yönetiminden bilgi aldı. Hastane çıkışında açıklama yapan Başkan Özcan, "Avukat arkadaşımız saat 14.00 gibi hastaneye gelmiş, biz de yeni öğrendik. Ameliyatı devam ediyor. Çok kan kaybettiğini belirttiler. Hastaneye geldiğinde bilincinin açık olduğunu söylediler. Umarız ameliyatı başarılı geçer. Olayı yeni öğrendiğimiz için kimin gerçekleştirdiği hakkında bilgimiz yok. Yönetim olarak göreve geldiğimizden bu yana kadına yönelik şiddete dikkat çekmeye çalışıyoruz. Bu konuda çok başarılı çalışmalar da oluyor ama bir meslektaşımız bile şiddete maruz kalabiliyor. Zanlı şu an gözaltında, baro olarak olaya müdahil oluyoruz. Umarız avukat arkadaşımız da başarılı bir ameliyatla aramıza döner. Yasalarla ilgili yapılması gerekenler konusunda kamuoyuna sık sık paylaşımlarda bulunuyoruz. Ailenin korunmasına yönelik tedbirler var, maalesef tam uygulanmıyor. Bu anlamda, yetkililerle mahkemeleri daha ciddi tedbirler almaları için göreve davet ediyoruz. Olaylar yaşandıktan sonra tedbir alınması hiçbir işe yaramıyor" diye konuştu.

Salih K.'nın polisteki ilk ifadesinde, avukat Jale Soydan ile barışmak istediğini ancak eski eşinin her seferinde olumsuz yanıt verdiğini, bugün de kendisini terslediği için öfkelenip ateş ettiğini söylediği öğrenildi.

YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...