Ermenistan bayrağını çiğneyen gence linç girişimi!

/ Kaynak: İHA
Ermenistan bayrağını çiğneyen gence linç girişimi!

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Nükleer santral eyleminde Ermenistan bayrağının yere atılıp üzerine basılması üzerine arbede yaşandı. Bayrağı çiğneyen genci linçten polis kurtardı.

Antalya'da Nükleer Santral Karşıtı Platformu üyesi bir grup Akdeniz'de yapılması ön görülen nükleer santralleri protesto amaçlı Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi. Ellerinde saksı içerisinde çiçekler ve nükleer santral kazalarında hastalanan çocukların fotoğrafları ile meydana gelen yaklaşık 20 kişilik grup, hükümet aleyhine bir süre slogan attı.

Grup adına açıklama yapan Nükleer Santral Karşıtı Platformu üyesi Hediye Gündüz, Akdeniz çanağında ve Türkiye'nin hiçbir yerinde nükleer santral yapılmasını istemediklerini söyledi. Santralin kazaya müsait bir kaynak olduğunu belirten Gündüz, olası kazaların boyutunun çok büyük olduğunu söyledi. Gündüz, açıklamasını yaptığı sırada bir genç, gruba elinde Ermenistan bayrağı ile yaklaşıp "Eyleminizi bölüyorum ama eyleminize biraz anlam katayım. Asıl nükleer bunlar" diyerek Ermenistan bayrağını yere atarak çiğnedi. Eylem içerisinde eylemin çıkmasına grup üyeleri bir süre anlam veremedi.

Bayrağı ayağında sürükleyen gence grup üyeleri bayrağı yerden kaldırmasını söylemesi üzerine "Ben Türk'üm Ermenistan'a karşıyım. Siz bunlara karşı değilseniz size de karşıyım. Asıl nükleer bu" dedi. Bayrağın yerden kaldırılıp kaldırılmaması üzerine yaşanan tartışmanın büyümesi üzerine kısa süreli arbede yaşandı. Gözüne yumruklu darbe alan genç, olay yerindeki sivil polisler tarafından uzaklaştırıldı.

Ermenistan protestosuna grup üyeleri ise alkışlarıyla tepki gösterdi. Grup açıklamanın ardından eylemlerine oturarak devam etti.

##tgvideo##

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...