Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

James Bond'a Birleşmiş Milletler görevi

/ Kaynak: AA
James Bond'a Birleşmiş Milletler görevi

DÜNYA Haberleri  / AA

Ban Ki-mun, James Bond serisinin aktörü Daniel Craig'i "BM mayın ve patlayıcı tehlikeleriyle mücadele küresel savunucusu" olarak görevlendirdi.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, James Bond serisinin İngiliz aktörü Daniel Craig'i "BM mayın ve patlayıcı tehlikeleriyle mücadele küresel savunucusu" olarak görevlendirdi.

James Bond serisinin, çekimleri İstanbul ve Adana'da da gerçekleşen Skyfall filminde de rol alan Craig için BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un ofisinde tören düzenlendi. Ban, Daniel Craig'e görev belgesini içeren tablo sundu.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, törende yaptığı konuşmada, Craig'e geniş kitleler tarafından tanınırlığını mayın tehlikesi ve farkındalığına dikkati çekmek için kullanacak olması nedeniyle teşekkür ederek, "007 Mr. Craig'in öldürme yetkisi vardı biz bugün ona kurtarma yetkisi verdik" dedi.

Törende bir mayın ve patlayıcı uzmanı, Craig ve Genel Sekreter Ban'a mayın türlerine ilişkin bilgi vererek mayın ve diğer patlayıcılarla mücadele konusunda açıklamalarda bulundu.

Craig'in üç yıllık görevi süresince BM'nin mayınlara karşı farkındalığı artırma misyonunun tanıtımına katkı sağlayacağı ve dünyanın mayınlardan ve savaş kalıntısı patlayıcı tehlikelerinden arındırılması vizyonunun bilinirliğini artıracağı belirtildi.

BM'nin mayın eylem programı aktivitelerine de ziyaretler düzenleyecek Craig'in bu eylemlere siyasi ve maddi destek toplamaya çalışacağı da kaydedildi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...