TCG Büyükada Ürdün'de

TCG Büyükada Ürdün'de

GÜNDEM Haberleri

Türk korveti TCG Büyükada, Ürdün'ün Akabe Limanı'na ulaştı.

Ada sınıfı korvet TCG Büyükada, 26 Ocak-12 Nisan 2015 tarihleri arasında 7 ülkede 11 liman ile Kızıldeniz, Aden Körfezi, Arap Denizi ve Basra Körfezi'ni kapsayan görevi çerçevesinde, bölgede yer alan ülkeler ile ortak eğitimler ve çeşitli faaliyetler icra etmesinin ardından Ürdün'ün güneyindeki Akabe Körfezi'ne ulaştı.

TCG Büyükada Gemi Komutanı Binbaşı Ali Tuna Baysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, korvetin bölgede deniz korsanlığıyla mücadele harekatında görev aldığını ve bölge ülkeleriyle ortak tatbikatlara katıldığını aktardı.

Türk korvetinin, geçen martta gerçekleştirilen "Eagle-Resolve 2015" tatbikatında yer aldığını da hatırlatan Baysal, "Türk yapımı ilk korvetimiz TCG Büyükada, bölgedeki görevini tamamlayarak, Akabe üzerinden Türkiye'ye dönecek" dedi.

Baysal, TCG Büyükada'nın bölgedeki tatbikatlar çerçevesinde, bölge ülkeleri ile askeri ilişkileri geliştirmekte yerli yapım olarak "önemli rol oynadığını" kaydetti.

Bu arada TCG Büyükada'nın tanıtımı için Türkiye'nin Amman Büyükelçisi Sedat Önal tarafından Akabe Körfezi'nde düzenlenen resepsiyona, Ürdün ve diğer ülkelerin askeri ateşeleri ve temsilcileri de katıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...