Süleyman Demirel Üniversitesi'nden MİT ajanı açıklaması

Süleyman Demirel Üniversitesi'nden MİT ajanı açıklaması

GÜNDEM Haberleri

SDÜ Rektörlüğü sahte MİT ajanı iddiası ile ilgili açıklamada bulundu

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörlüğü, kendisini Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) çalışanı olarak tanıtarak, gelecek hafta yapılacak rektörlük seçimiyle ilgili yasa dışı faaliyette bulunduğu iddia edilen kişinin ve yapılan operasyonun, üniversite ile hiçbir bağlantısı olmadığını bildirdi.
Rektörlükten yapılan yazılı açıklamada, üniversite bünyesindeki Yaşam Boyu Eğitim Merkezi'nde (YBEM) Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı talimatı ile arama gerçekleştirildiği, bunun bazı şahısların kendilerini MİT mensubu olarak lanse ederek üniversite kampüsünde dolaştıkları ve Yaşam Boyu Eğitim Merkezi'nde çalıştıkları şüphesi ile gerçekleştirildiği ifade edildi.
Açıklamada şunlar kaydedildi:
"Yapılan operasyonun ve söz konusu kişilerin SDÜ ile tüzel kişiliği ya da herhangi bir birimi ile hiçbir bağlantısı yoktur. Yapılan aramalarda herhangi bir suç unsuruna rastlanmamıştır. Gözaltına alınan ve bugün serbest bırakılan kişinin yayınevi olan ve basım-yayım işleriyle iştigal eden birisi olması nedeniyle üniversitemize ve şehrin diğer kamu ve özel kuruluşlarına iş amaçlı ziyaretler yaptığı bilinmektedir. Bu kişinin SDÜ YBEM'e gelmesinin nedeni de tamamen bu tür işleriyle ilgilidir. Gözaltı olayının SDÜ-YBEM'e geldiği anda gerçekleşmesi kamuoyunda bazı yanlış anlamalara zemin hazırlamıştır."
Üniversitenin yasa dışı iş ve eylemlere kayıtsız kalmasının söz konusu olmayacağının belirtildiği açıklamada, hukuk devleti ilkelerinin sonuna kadar işlemesi ve suç işleyen herkesin hukuk çerçevesinde hak ettiği cezayı almasının beklendiği bildirildi.
Isparta Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, SDÜ'de gelecek hafta yapılacak rektörlük seçimlerinde, bazı kişilerin kendisini MİT çalışanı olarak tanıtıp öğretim üyelerini seçimlerle ilgili yönlendirdiği iddiasıyla başlattığı çalışma kapsamında İ.A, gözaltına alınmış, şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından savcılıkça serbest bırakılmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...