Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Otomobil satarken bu tuzağa düşmeyin!

Otomobil satarken bu tuzağa düşmeyin!

Ekonomi Haberleri

İSTANBUL'da araç sahiplerini, güven sağlayarak dolandıran, bir şebekeye yönelik baskında 12 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerin noterlerin kapanma saatini seçerek buluştukları kurbanlarına kendilerini şehit yakını, polis, öğretmen, doktor gibi sıfatlarla tanıttıkları, güven sağladıktan sonra "Paran şimdi geliyor" diyerek satış sözleşmelerini imzalattıp, parayı vermeden ortadan kayboldukları ortaya çıktı.


Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, bu şekilde dolandırılanların şikayetleri üzerine bugün Sabah saatlerinde bir operasyon düzenledi. Şüphelilerin araç satışı yapan kişileri telefonla arayarak irtibat kurdukları, Otomobili sözde kontrol ederken kendilerini şehit, polis, doktor, öğretmen gibi sıfatlarla tanıtarak satıcıya karşı güven sağladıkları belirtildi.


Pazarlık sonucu sözde anlaşan şüphelilerin alıcıya noterlerin kapanış saatine yakın randevu verdikleri buluştuklarında ise "Sen satış sözleşmesini imzala paran hemen geliyor" diye kandırdıkları tespit edildi. Karşısındaki insana güvenerek satış sözleşmesini "Paramı tam ve eksizsiz aldım" diyerek imzalayan mağdurların, daha sonra şüphelilerin aracıyla birlikte ortadan kaybolmasıyla dolandırıldıklarını anladıkları ortaya çıktı. Şüphelilerin bazı olaylarda kısa süreliğine kiraladıkları lüks işyerlerini ise dolandırıcılığın ardından terk ettikleri belirtildi.


Polis tarafından yapılan soruşturmanın ardından İstanbul'un çeşitli ilçelerinde tespit edilen adreslere, bu sabaha karşı eşzamanlı baskın yapan ekipler, 12 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan kişiler Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğine getirilerek sorguya alındı. Bu kişilerin ifadesi doğrultusunda gözaltı sayısının artabileceği öğrenildi.


Yetkililer olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü sürdüğünü ek gözetim izni alınan şüphelilerin önümüzdeki günlerde adliyeye sevk edileceğini belirttiler.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...