ÇAYKUR'a işçi alımı için başvurular başladı

/ Kaynak: DHA
ÇAYKUR'a işçi alımı için başvurular başladı

Ekonomi Haberleri  / DHA

Dün akşam ÇAYKUR'a 3 bin 500 işçi alınacağı duyurulmuştu. Bugün sabah mesai saati ile birlikte başvurular alınmaya başlandı

ÇAYKUR'a alınacak 3 bin 500 işçi için bölge illerinde bu sabah mesai saatinden itibaren başvurular alınmaya başlandı. Dün akşam duyurulan alım başvurusu için mevsimlik işe girmek isteyenler Rize'de Türkiye İş Kurumu Müdürlüğü önünde gece yarısından itibaren uzun kuyruklar oluşturdu Çaykur bünyesinde Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun illerindeki fabrikalarda çalışacak 3 bin 500 işçi alımı için bu illerde başvurular başladı. İşe girmek isteyenler 2 bin 375'inin alınacağı Rize'de gece yarısından itibaren İş-kur İl Müdürlüğü önünde sıraya girdi. Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüğü'nün iki katı arasındaki merdivenlerden başlayan kuyruklar bina dışına nbsp;taştı, caddedeki işyerleri önünde uzayıp gitti. Bekleyişi sürdüren nbsp;vatandaşlar işe girmek için umutlu odluklarını söyledi.

10 GÜN SÜRECEK

En az ilkokul mezunu 2 bin 370 erkek işçi, yaş çay yükleme ve boşaltmada nbsp;görevlendirilecek, 600 işçide meslek ve teknik lise ile yüksek okul mezunu olma şartı aranacak. 180 mevsimlik Ziraat ve Orman Mühendisi ile 350 çay eksperi işe alınacak. nbsp;İşçilerin 2 bin 375'i Rize, 783'ü Trabzon, 276'sı Artvin ve 66'sı da Giresun'da görevlendirilecek. Bugün başlayan başvurular bölge illerindeki Türkiye İş Kurumu Müdürlüklerinde 10 gün boyunca sürecek. 2 bin 370 yükleme ve boşaltma işçisi için 5 Mayıs tarihinde noter huzurunda kura çekimi yapılacak. Diğer işçiler en az 60 ve üzeri KPSS puanı alanlar arasından alınacak. İş başvurusunu 4 ilde ikametgahı bulunanlar yapabiliyor.

Ekonomi
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...