Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İstanbul'da dün aksam elektrikler neden kesildi, işte sebebi!

İstanbul'da dün aksam elektrikler neden kesildi, işte sebebi!

GÜNDEM Haberleri

İstanbul'un Avrupa yakasında dün akşam saat 20.30 sıralarında elektrik kesintisi meydana geldi. İşte İstanbul'daki elektrik kesintisinin sebebi.

TEDAŞ'ın Hasdal'da bulunan yüksek gerilim hattındaki kablolardan biri yıldırım düşmesi sonucu koptu. İstanbul'un Avrupa Yakası'ndaki bazı ilçeler elektriksiz kaldı.Olay saat 20.30 sıralarında meydana geldi. Hasdal'da bulunan ve Kağıthane İletim Hattı'na elektrik sağlayan yüksek gerilim hattındaki kablolardan biri yıldırım düşmesi sonucu koptu. Kopan kablod, Alibeyköy-TEM Bağlantı Yolu üzerine düştü. Bu nedenle, polis ekipleri iki taraflı olarak yolu trafiğe kapattı. İtfaiye ekipleri de olay yerine geldi. Kopan kablonun kaldırılması için TEDAŞ ekipleri çağrıldı.Kablonun kopması nedeniyle Şişli, Beşiktaş, Sarıyer, Kağıthane, Alibeyköy, Gaziosmanpaşa ve Beyoğlu'nun bazı bölgeleri saat 20.30'dan itibaren elektriksiz kaldı. Yapılan çalışmalar sonucu, kademeli olarak Beşiktaş ve Şişli'ye elektrik verilmeye başlandı.


BEDAŞ'TAN ELEKTRİK KESİNTİSİYLE İLGİLİ AÇIKLAMA
Boğaziçi Elektrik Dağıtım Şirketi BEDAŞ, Avrupa Yakası'ndaki bazı ilçelerde meydana gelen elektrik kesintisiyle ilgili açıklama yaptı.
BEDAŞ'ın internet sitesinde yer alan açıklama şöyle:
"14.04.2015 Salı günü, saat 20.25 itibariyle sistemimizde TEİAŞ kaynaklı kesinti meydana gelmiştir. Şişli, Beyoğlu, Beşiktaş, Sarıyer, Kağıthane, Gaziosmanpaşa Sultangazi ve Eyüp ilçelerimize elektrik verilememektedir.
TEİAŞ tarafından sorun giderildikçe sistem tekrer enerjilendirilecektir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur."


KABLONUN ELEKTRİK BAĞLANTISI KESİLDİ; YOL TRAFİĞE AÇILDI
TEDAŞ'ın Hasdal'da bulunan yüksek gerilim hattındaki kablolardan birinin yıldırım düşmesi sonucu kopması üzerine kapanan Alibeyköy-TEM Bağlantı Yolu yeniden trafiğe açıldı.
Kağıthane İletim Hattı'na elektrik sağlayan yüksek gerilim hattındaki kablolardan biri yıldırım düşmesi sonucu kopmuş, kopan kablo Alibeyköy-TEM Bağlantı Yolu'na düşmüştü. Polis ekipleri iki taraflı olarak yolu trafiğe kapatırken, itfaiye ekipleri de olay yerine gelerek önlem almıştı.
Olay yerine çağrılan TEDAŞ ekibi, kabloya giden enerji akımını keserek tehlikeyi önledi. Yol da yaklaşık 2 saat sonra yeniden trafiğe açıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...