Kübalılar çok mutlu

/ Kaynak: AA
Kübalılar çok mutlu

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Başbakanı Barack Obama'nın Küba'yı teröre destek veren ülkeler listesinden çıkarma kararı ülkede sevinçle karşılandı.

Kübalılar, ABD Başkanı Barack Obama'nın verdiği kararın iki ülke arasındaki ilişkilerin düzelmesini kolaylaştıracağını ve hakarete uğrayan ulusal onurlarını tamir edeceğini belirtti. Küba'nın ABD ilişkileriyle ilgilenen en yetkili ismi Josefina Vidal, "Küba hükümeti, ABD Başkanı Obama'nın verdiği Küba'yı, hiç olmaması gereken, teröre destek veren ülkeler listesinden çıkarma kararını tanıyor" dedi. Havana Üniversitesi'nden Siyaset Bilimi Profesörü Esteban Morales, "Bu karar Obama'nın ilişkileri iyileştirmeye yönelik arzusunu gösteriyor. Artık önümüzde siyasi engel kalmadı, sadece çözülebilecek örgütsel ve teknik bazı sorunlar kaldı" diye konuştu. Kararı sevinçle karşılayan, Kübalılar zaten olmamaları gerek bir listeden çıkarılmalarının iyi olduğunu, ilişkilerin tekrar inşasına devam edilebileceğini söyledi. Mercedes Delgado isimli vatandaş, sonunda kapıların kendileri için daha da açıldığını ifade etti. Küba, 1982 yılında ABD'nin teröre destek veren ülkeler listesine dahil edilmişti. ABD kanunları gereği, ABD başkanının bir ülkenin listeden çıkarılması önerisinin yürürlüğe girebilmesi için 45 gün önceden Kongre'ye ilgili gerekçeli rapor ve tasdik yazısının sunulması gerekiyor. Obama yönetiminin Kongre'ye gönderdiği yazıda "Küba hükümetinin 6 ay boyunca uluslararası terörizme yardım ve destekte bulunmadığı ve Küba hükümetinin gelecekte de uluslararası terörizmi desteklemeyeceği teminatında bulunduğu" belirtilmişti. Barack Obama, geçen yılın sonunda açıkladığı Küba açılımının ardından ABD Dışişleri Bakanlığına Küba'nın teröre destek veren ülkeler listesindeki durumunu incelemesi talimatını vermişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...