İdlib'te kimyasal saldırı şüphesi

/ Kaynak: AA
İdlib'te kimyasal saldırı şüphesi

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye'de rejim helikopterinden atılan ancak patlamayan varil bombasından kimyasal madde içerdiğinden şüphelenilen tüpler açığa çıktı

Suriye'nin İdlib kentine bağlı el-Habit beldesine rejim helikopterinden atılan ancak patlamayan varil bombasından kimyasal madde içerdiğinden şüphelenilen tüpler açığa çıktı. AA ekibinin görüntülediği Suriye'nin İdlib kenti kırsalındaki el-Habit beldesine rejim tarafından atılan ancak patlamayan varil bombası, bölgeye gelen sivil savunma ekipleri ve muhaliflere bağlı teknik ekip tarafından güvenli bir bölgeye nakledildi. Teknik ekip tarafından açılarak etkisiz hale getirilen bombadan, zehirli kimyasal madde içerdiği iddia edilen 6 adet tüp açığa çıktı.
- Kimyasal madde analizde
Tüplerden bazılarından sızan kimyasal maddenin tam olarak tespit edilebilmesi için bölgedeki laboratuvara gönderildiği maddelerin analiz sonuçlarının uluslararası kurumlarla paylaşılacağı belirtildi. Muhalif güçlere bağlı teknik ekipten Ebu Dücane, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tüpten sızan maddenin klor gazı gibi koktuğunu ve bombaların içine kimyasal madde taşıyan tüpler yerleştirmenin, rejimin muhaliflerin kontrolündeki alanları bombalamak için kullanmaya başladığı yeni bir yöntem olabileceğini söyledi. Katil Esad rejimi daha öncede muhaliflerin eline geçen İdlib kenti ve kent kırsalına kimyasal silahlarla saldırmış, Sarmin beldesine düzenlediği kimyasal saldırıda 6 kişi hayatını kaybetmiş bir çok kişi de etrafa yayılan zehirden etkilenmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...