Kayalıklarda mahsurdular, tam 8 gün sonra kurtarıldı

/ Kaynak: İHA
Kayalıklarda mahsurdular, tam 8 gün sonra kurtarıldı

YAŞAM Haberleri  / İHA

Eskişehir'de indikleri kayalık sarp alanda 8 gün mahsur kalarak yukarı çıkamayan 40 keçi, DAK ekiplerinin saatler süren çaba sonucu kurtarıldı.

Alpu ilçesinin Karacaören köyünde otlatılan 40 keçi, indikleri kayalık ve sarp bir alanda mahsur kaldı. Çobanın haber vermesi üzerine kurtarma çalışması başlatan köylüler, 8 gün boyunca bütün çabalarına rağmen başarılı olamayınca Dorlion Arama ve Kurtarma ekibine haber vererek yardım istediler. Eskişehir'den 5 kişilik özel bir Dorlion Arama Kurtarma (DAK) ekibi olay yerine giderek kurtarma çalışması başlattı. Kaygan ve sarp arazi yüzünden yukarı çıkamayan keçiler için planlı bir kurtarma çalışması uygulandı. Bir bölgeye kadar çeşitli malzemeler kullanılarak çıkmaları sağlanan keçiler, daha sonra tek tek boynuzlarından bağlanıp yukarı çekildi. Ekibin 5 saatlik yoğun bir çalışması sonucu 40 keçi de mahsur kaldıkları kayalık sarp alandan kurtarıldı.Yapılan kurtarma çalışmalarını dikkatle izleyen köylüler, DAK ekibine teşekkür ederek minnettar olduklarını belirttiler. DAK ekibi üyeleri de, her canın, her nefesin kendileri için aynı değerde olduğunu ve bölgelerinde nefes olmaya devam edeceklerini söylediler.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...