AK Parti beyannamesindeki en önemli ayrıntı

AK Parti beyannamesindeki en önemli ayrıntı

Politika Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla gerçekleşen AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı yapıldı.

7 Haziran'daki genel seçimler için geri sayım sürerken, gözler bugün Ankara Arena Spor Salonu'ndaydı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'da büyük katılımla gerçekleştirilen AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı'nda içinde başkanlık sistemine geçiş planı da olan "Yeni Türkiye Sözleşmesi"ni okudu. Davutoğlu bu bölümü okurken salon ayakta alkışladı.

Davutoğlu, "YeniTürkiye Sözleşmesi 2023" başlığı altında 100 madde sıraladı, sözleşme AK Parti'nin Seçim Beyannamesi'ni de içeriyor.

İşte Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

BAŞKANLIK SİSTEMİ

2007 yılında yapılan anayasa reformunun ilk uygulaması olarak, cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesiyle birlikte, idari yapının başklanlık sistemi yönünden yeniden yapılandırılması, hesap verilebilirliğin tesisi için gerekli görmekteyiz. 2014'te milletimiz doğrudan cumhurbaşkanını seçmiştir, bundan sonra da milletimiz kendi yöneticilerini seçmeye devam edecektir.

"BAŞKANLIK SİSTEMİNİ YASAMA VE YÜRÜTMENİN ETKİN OLDUĞU..."

Başkanlık sistemini, anayasal çerçevede yasama ve yürütmenin etkin olduğu, demokratik kontrol mekanizmalarının ön görüldüğü bir yönetim modeli olarak tasavvur ediyoruz. Bütün partileri, STK'ları, bu yeniden yapılandırma sürecine katkıda bulunmaya davet ediyoruz. Yürütme erki de yasama ve yargı erki gibi anayasal denetime açık olacaktır. Sivil ve askeri bürokrasi, ehliyet ve liyakat esaslarıyla, çağdaş bürokrasinin kurallarıyla yapılandırılırlar. Hesap verme makamında bulunan ve milli iradeyle göreve gelmiş sivil otoritete tabiidirler. Bürokrasi hiçbir gerekçeyle yatay yada paralel örgütlenmelere izin verilmez.

Devlet düzenini bozan uygulamalara karşı gereken tedbirler alınır.

Bugün bütün çağdabeyanname,ş örneklerde görüldüğü gibi ekonomik kalkınma ile demokratik hukuk devleti arasında doğrudan bir irtibat söz konusudur. Açık ve şeffaf hukuk kurallarının olmadığı ülkelerin, sürdürülebilir kalkınma gerçekleşmesi mümkün değildir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...