Sırp polisler göçmenleri tehdit ediyor

/ Kaynak: AA
Sırp polisler göçmenleri tehdit ediyor

DÜNYA Haberleri  / AA

İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün raporu, Sırbistan'da polisin göçmenler ve sığınmacılara kötü muamelelerini belirledi.

Merkezi ABD'nin New York şehrinde bulunan İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün (HRW) raporu, Sırbistan'da polisin sığınmacı ve göçmenlere kötü muamelede bulunduğu, onları tehdit ederek aşağıladığını ortaya koydu. HRW'nin, 18'i çocuk 81 göçmen ve sığınmacı ile yaptığı görüşmelere dayandırdığı raporunda, özellikle ülkelerindeki savaşlardan canlarını kurtarmak için kaçan birçok sığınmacının polisten şiddet gördüğü belirtildi.
Polisin sığınmacıları tehdit ettiği, aşağıladığı, para aldığı, mallarını gasbettiği, dövdüğüne yönelik iddialara yer verilen raporda, ailesi olmayan çocukların ve bazı ailelerin aşırı soğuklarda barınma merkezlerine alınmayarak dondurucu soğukta dışarıda gecelemek zorunda bırakıldığı kaydedildi.
HRW uzmanlarından Emina Cerimovic, raporda yer alan açıklamasında, Sırp polisinin sığınmacı ve göçmenleri korumaya almasını isteyerek, zor durumdaki insanlara uygulanan kötü muamelelere son verilmesi gerektiğini ifade etti.
Yetkililere de seslenen Cerimovic, şiddete ve kötü muameleye karışan polislerin korunmamasını ve sorumluların hesap vermesinin sağlanmasını talep etti.
Kasım 2014 ile Ocak 2015 arasında gerçekleştirilen görüşmelerde yer alan sığınmacıların çoğunun Suriyeli ve Afgan olduğu, kötü muamelelerin daha çok Macaristan sınırındaki Subotica kasabasında yaşandığı belirtildi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...