TSK'dan açıklama, '245 kişi yakalandı'

/ Kaynak: AA
TSK'dan açıklama, '245 kişi yakalandı'

GÜNDEM Haberleri  / AA

Genelkurmay Başkanlığından, sınırdan yasa dışı geçiş yapmak isteyen 245 kişinin yakalandığı bildirildi.

nbsp;Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde günlük faaliyetlere ilişkin bilgilere yer verildi.

Buna göre, Kara Kuvvetleri Komutanlığı hudut birlikleri tarafından, Suriye sınırında gün içerisinde, yasa dışı yollardan Suriye'den Türkiye'ye geçmeye çalışan 214 Suriyeli, 2 Filistin ve 1 Türk vatandaşı ile Türkiye'den Suriye'ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 4 Suriyeli'nin yakalandığı ifade edildi. nbsp; Bu kişilerle birlikte, bin 827 karton sigara, 406 kilogram muhtelif gıda maddesi, 3 yük hayvanı, 22 büyükbaş ve küçükbaş hayvan ele geçirildi.

Yasa dışı yollardan Irak'tan Türkiye'ye geçmeye çalışan 4 Suriyeli ve 4 Iraklı ile Türkiye'den Bulgaristan'a geçmeye çalışan 7 Suriyeli, 2 Myanmarlı, Türkiye'den Yunanistan'a geçmeye çalışan 4 Suriyeli ile 4 Myanmar'lı gözaltına alındı.

Ayrıca, Türkiye'de bulunmak için yasal gerekleri taşımadıkları belirtilen 94 kişi Sahil Güvenlik Komutanlığınca, 169 kişi de Jandarma Genel Komutanlığınca yakalandı.

Öte yandan, yurt içi önemli olaylara ilişkin de Şanlıurfa Ceylanpınar'da, PYD/PKK mensubu olduğu belirlenen Suriye uyruklu bir teröristin, silahsız ve teçhizatsız olarak yakalandığı bildirildi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...